cum iti imbunatatesti relatia de cuplu

Multe relatii si casatorii se destrama de multe ori din cauza felului in care evolueaza. Relatia poate creste in iubire si armonie - sau poate creste in suspiciune, indoiala, resentimente care conduc in cele din urma la o pauza sau la un divort.

Imbunatatirea relatiei este o aventura in curs de desfasurare, pentru ca o relatie frumoasa are nevoie in permanenta de creativitate, angajament si doua inimi deschise. Si nu va veti atinge niciodata potentialul maxim daca nu va deschideti cu adevarat inimile.

Pe huffingtonpost.com am descoperit modurile prin care se pastreaza o relatie pe o panta ascendenta:

Increderea

Nimic nu doare si nu rupe mai repede o relatie decat lipsa de onestitate. Cand increderea este pierduta atunci vor aparea comportamente distructive precum critica, respingerea si gelozia. Onestitatea si increderea sunt cea mai inalta forma de intimitate. Daca spui o minciuna o data atunci toate adevarurile tale pot deveni discutabile. Cand esti cinstita, atunci actiunile oneste ale tale vor atrage reactii oneste.

Dorinta

Dorinta serveste ca legatura dintre dragoste si sex. Dorinta pe care o resimti pentru cealalta persoana este un indiciu al vioiciunii si al spontaneitatii din vietile voastre. Dorinta este pentru iubire ceea ce este lemnul pentru foc.

Dragostea

O parte din iubirea umana este misterioasa, magica, ea curge liber, si, uneori, dincolo de controlul nostru. Iubirea este un cuvant care acopera o varietate de sentimente. Iubirea este o emotie. Pe de o parte, poate fi un deliciu absolut, in timp ce pe de alta parte, poate fi bunatate in stare pura.

Iubirea dezvaluie potentialul nostru de a vedea, simti, atinge, si mirosi, ceea ce noi n-am visat. Cum experimentam dragostea este o alegere. Sunt situatii in care poti sa simti ca acea persoana a fost facuta special pentru noi. Iubirea te face s-o iubesti asa cum e. Ii stii toate trasaturile, si bune si rele, si inca-ti mai doresti sa faci parte din viata lor. Iubirea matura este mai mult decat un sentiment cald este un mod de viata – cum ar fi crearea unei opere de arta, de nepretuit. Este nevoie de acceptare, rabdare, si mai presus de toate, de practica zi de zi.

Intimitatea

Unul dintre cele mai importante sentimente de dragoste umana este intimitatea, pentru ca este una dintre expresiile cele mai profunde ale iubirii prin intermediul caruia il lasi pe celalalt sa vada in tine. Intimitatea inseamna ca nu te temi sa fii vulnerabila in fata partenerului tau. Intimitatea nu se incadreaza in sensul conventional al dragostei, sub forma de pasiune romantica, ci in sensul de dezvoltare al acesteia. Prin intermediul intimitatii iti intelegi mai bine partenerul si astfel relatia voastra evolueaza.

Comunicarea

Deschiderea pentru comunicare sincera ar trebui sa fie o parte importanta din fiecare relatie sanatoasa. Conversatiile importante n-ar trebui sa fie niciodata amanate, dar nici nu ar trebui sa fie initiate in momente nepotrivite. Aducerea la lumina a unor probleme sexuale in timpul unei petreceri, nu e de exemplu o idee foarte buna.

Conversatiile profunde necesita ascultare profunda. Sa fii onesta cand te simti furioasa nu e un lucru usor, dar daca ce spui tu nu e adevarat sau e exagerat, atunci nimic nu este real, impartasit in relatia ta.

Citeste si: “Nu lasa neincrederea sa-ti ruineze relatia”!

Foto: iStockphoto