Arte martiale pentru femei. Cursuri de autoaparare

In ziua de azi, siguranta personala trebuie sa fie pe primul loc. Traim intr-o lume destul de incerta, in care pericolul pandeste la orice pas, asa ca orice femeie ar trebui sa urmeze cateva cursuri de autoaparare, scrie livestrong.com. Femeile sunt victimele multor acte de violenta sau abuzuri sexuale, asa ca, daca vrei sa inveti sa te aperi, poti sa urmezi cateva cursuri de arte martiale pentru femei. 

Aceste cursuri de arte martiale pentru femei te ajuta sa inveti cum sa te aperi, indiferent in ce situatie te afli. Vei invata cateva tehnici elementare, dar care te vor ajuta sa previi orice pericol.

Cursuri de arte martiale pentru femei

1. Tae Kwan Do

Tae Kwan Do este originar din Coreea si este unul dintre cele mai populare cursuri de arte martiale pentru femei. Termenul se poate traduce in “modul in care lovesti sau ataci”, iar foarte multe tehnici sunt puse in practica in cadrul diferitelor concursuri internationale. La cursurile de Tae Kwan Do vei invata foarte multe tehnici de autoaparare, vei invata sa blochezi atacul altei persoane sau vei invata sa iti aperi anumite zone ale corpului. Cursurile de Tae Kwan Do sunt potrivite pentru femei pentru ca se bazeaza foarte mult pe loviturile cu piciorul. Barbatii au mai multa forta in brate, ceea ce inseamna ca aceste lovituri pot ajuta orice femeie sa se apere de atacurile unui barbat.

2. Krav Maga

Krav Maga este originar din Israel si a ajuns rapid printre cele mai populare cursuri de arte martiale. In cadrul cursurilor de Krav Maga vei invata cum sa te aperi de o persoana inarmata si cum sa o dezarmezi. Este un curs foarte bun pentru femei, pentru ca tehnicile practicate in cadrul Krav Maga te ajuta sa iti intaresti psihicul si sa nu te pierzi cu firea intr-o situatie in care viata iti este pusa in pericol. In cadrul cursurilor de Krav Maga vei invata si cum sa te aperi in cazul in care cineva incearca sa abuzeze sexual de tine.

3. Aikido

Aikido este o tehnica de arte martiale care provine din Japonia. Daca alte cursuri de arte martiale presupun foarte mult efort si sunt mai dure, in cadrul cursurilor de Aikido vei invata sa intorci atacurile unei persoane. Nu este necesar sa ai foarte multa forta, pentru ca profesorii de Aikido te vor invata foarte multe tehnici de autoaparare, care te vor ajuta sa blochezi atacurile unei persoane.

4. Jiu Jitsu brazilian

Jiu Jitsu brazilian a devenit destul de cunoscut in intreaga lume datorita concursurilor care se desfasoara la nivel international. Desi cele mai multe femei nu sunt atrase de acest sport, Jiu Jitsu brazilian se bazeaza pe foarte multe tehnici de autoaparare. In cadrul acestor cursuri vei invata cum sa te aperi de orice atac, iar tehnicile pe care le vei invata te vor ajuta sa pui la pamant persoana care te ataca. Mai mult decat atat, in cadrul acestor cursuri vei invata ce trebuie sa faci in cazul in care esti imobilizata.

5. Jeet Kune Do

Jeet Kune Do a fost fondat de Bruce Lee. Acesta si-a dorit sa imbine mai multe stiluri de arte martiale, reusind sa creeze cel mai bun stil de autoaparare. In cadrul cursurilor de Jeet Kune Do vei invata sa blochezi atacurile unei persoane in cele mai bune moduri. Vei invata sa ataci cu orice obiect pe care il ai la indemana sau sa-ti dezorientezi atacatorul. Aceste cursuri sunt perfecte pentru orice femeie, pentru ca profesorii de Jeet Kune Do predau foarte multe tehnici care sunt foarte usor de invatat.

Iata si un articol despre bag boxing: un antrenament de box pe muzica energica!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver