De ce nu ar trebui sa dai vina pe cealalta femeie cand ai fost inselata

Daca ai fost inselata, poate ai tendinta sa crezi ca cealalta femeie este de vina, pentru ca a fost o ispita pentru iubitul tau. Dar lucrurile nu sunt atat de simple niciodata.

Poate ca nu a stiut, poate ca a stiut si nu i-a pasat, poate a preferat sa nu se gandeasca la acest lucru. Intr-o relatie extraconjugala, vina nu ii apartine unei singure persoane. Ba chiar frecvent, oricat ai nega asta, vina este impartita la trei. Pentru ca actele de infidelitate se petrec intr-o relatie cu probleme. Elitedaily.com iti spune de ce sa nu dai vina pe cealalta femeie atunci cand ai fost inselata.

Societatea ne invata inca din copilarie sa concuram cu alte femei: care are sanii mai mare, care are parte de atentia mai multor baieti, care este single si care se marita si face copii. Noi, femeile, avem tendinta sa ne judecam aspru, pentru ca asa suntem cumva “programate”. Nu, ea nu ti-a furat iubitul. Si nu, el nu merita sa fie iertat mai mult decat ea. Si nu merita mai multa incredere de la tine.

7 motive pentru care sa nu dai vina pe “amanta”

1. Si ea s-a indragostit de el. Amandoua aveti sentimente pentru barbatul infidel. S-a jucat, intr-un fel sau altul, cu amandoua. Sigur, cele doua relatii sunt diferite, dar si ea l-a placut. Poate pentru aceleasi lucruri pentru care l-ai placut si tu. Poate a crezut aceleasi minciuni pe care le-ai crezut si tu.

2. Si ea sufera. S-a indragostit de el, iar el i-a frant inima. Poate i-a spus ca te va parasi in curand. Dar a doua zi el s-a intors acasa, la tine. Cu tine iese in oras. Cu tine are poze de profil pe Facebook. Cu ea se ascunde.

3. Nu ea ti-a spus “te iubesc”. Da, impreuna te-au ranit. Dar nu ea a fost cea care ti-a promis dragoste si fidelitate. Esti o straina pentru ea. Nu te cunoaste si nu-ti datoreaza nimic. Dar (crede ca) il cunoaste pe el. Ba chiar, poate el ii spune numai lucruri negative despre tine. Insa el este cel care a decis sa te raneasca, nu ea.

4. Este o solutie temporara pentru problema reala. Practic, gandurile despre ea iti distrag atentia de la faptul ca el este cel care te-a ranit. E mai usor sa o urasti pe ea si sa o transformi in tapul ispasitor decat sa te gandesti la implicarea lui in situatie.

5. Nu merita ca tu sa devii o persoana care uraste. Cu totii avem capacitatea de a fi rai, si sigur, o poti critica pentru pozele de pe Facebook, de exemplu. Dar nu rezolvi nimic. Nu are rost sa devii o persoana mai rea in contextul asta.

6. Tu ai puterea. Daca el vrea sa ramana cu tine, ea este eliminata automat. Toti iti tin partea in povestea asta, ea nu are pe nimeni de partea ei. Nu are rost sa dai in ea cat este deja la pamant.

7. Este una din multele pe care le-ar fi putut ales. Dar el este cel care a inselat. Daca n-ar fi fost ea, ar fi ales o alta. Ea este doar un simptom al problemelor lui.

Asa ca nu o uri. Daca o urasti si dai vina pe ea, el scapa prea usor din situatia pentru care el este cel mai responsabil.

Daca te-a inselat si vrei sa salvezi relatia, iata cum se poate trece peste infidelitate

Foto: Guliver