increderea in cuplu femeie barbat

Ai intalnit recent pe cineva care te face sa te gandesti la un viitor comun, dar ai aflat ca in trecut a calcat stramb. Astfel te intrebi daca poti sa ai incredere intr-un barbat care a inselat sau mai bine pui punct relatiei. Iata ce trebuie sa stii despre increderea in cuplu.

Refinery29.com iti propune o tema de gandire la care merita sa reflectezi. Sa spunem ca partenerul tau de viata te-a inselat pe tine sau pe una dintre fostele lui iubite. Ce asteptari sa ai de la el? O va face din nou? Poti sa mai ai incredere intr-un astfel de om? Iata ce trebuie sa stii despre increderea in cuplu.

Un om nu e o singura fapta asa ca e important sa privesti situatia in ansamblu

Increderea in cuplu – care sunt sansele unei greseli?

Teama ta de a se repeta un episod dureros are un sambure de adevar, intrucat un studiu efectutat in 2014 pe 484 de persoane necesatorite, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, a aratat ca persoanele care au inselat in trecut au sanse de 3,5 ori mai mari sa insele si in viitor fata de cei care nu au facut asta niciodata!

Totusi, expertii in relatii sunt de parere ca cineva care a inselat o data nu e obligatoriu sa o mai faca si in viitor. Atunci cand totusi se intampla, cauzele tin mai mult cuplul in sine, nu neaparat de individul care o face.

Increderea in cuplu – Narcisism, adrenalina, imaturitate

Asadar, poti sa ai incredere intr-un barbat care a inselat? Ei bine, o singura situatie, izolata, de infidelitate, nu garanteaza ca episodul se va repeta. Mai mult, specialistii in relatii spun ca in majoritatea cazurilor in care oamenii au avut o aventura izolata, ulterior acestia au reusit sa ramana fideli ani de zile, fara sa mai repete greseala.

Trasaturile care indica riscul ca o persoana „sa calce stramb“ sunt narcisismul si nevoia de adrenalina, respectiv de asumare a riscurilor. Totodata, un flirt nevinovat al unui om angajat intr-o relatie poate fi tradus ca lipsa de incredere in fortele proprii, o forma de razbunare sau o problema cu asumarea responsabilitatii.

Increderea in cuplu – semne ca relatia nu merge bine

Specialistii in relatii atrag atentia ca inselatul in sine nu este niciodata singura problema a unui cuplu, ci doar una dintr-o serie de lucruri care nu sunt in regula intre doi oameni. Totodata, nu este deloc de neglijat ca oamenii casatoriti nu au aceeasi dispozitie de a insela precum cei care nu au trecut pe la ofiterul starii civile. Odata asumata responsabilitatea unui trai comun, disponibiltatea de a insela este mai mica!