Ieri a fost ziua Save the Children Day – Educatia pentru toti. La nivel mondial au fost organizate diferite evenimente avand ca sustinatori si promotori pe Hillary Clinton, Gordon Brown, Regina Rania, Kevin Spacey, FIFA si multi altii care vor sa atraga atentia statelor lumii ca trebuie depuse eforturi ca in 2015 toti copiii sa beneficieze de educatie primara.
Bineinteles ca si organizatia Salvati Copiii pe care o sustin de cativa ani a marcat aceasta zi organizand o intanlnire in copii si cateva persoane publice in care am discutat despre importanta decisiva a scolii, încurajandu-i sa isi continuie studiile. Mi-a facut mare placere sa fiu acolo alaturi de Melania Medeleanu, Leonard Doroftei si Sanda Nicola. Ne-am au alaturat, astfel, campaniei 1GOAL pentru Educatie- „Obiectivul #1: Educatie pentru Toti!”, prin care se urmareste sensibilizarea factorilor de decizie si determinarea acestora sa asigure accesul gratuit si nediscriminatoriu al tuturor copiilor la educatia primara.
A fost o inatlnire emotionata. Copiii ne sorbeau fiecare cuvant si in scurt timp dupa incepere si-au gasit curajul si ne-au pus tot felul de intrebari.
“Ati avut vreo corijenta?’
“va placea la scoala?’
“eu vreau sa fiu vedeta. Ce trebuie sa fac?”
“as vrea sa fiu actrita. ce carti trebuie sa citesc?’
…multe intrebari si o atmosfera foarte placuta. E minunat sa vezi cum parintii care nu au avut acces la scoala din cauza problemelor de acasa incearca sa isi impinga cat pot de mult copiii catre scoala. Dar cea mai mare recompensa este dorinta imensa a copiilor de a invata. Desi mici sunt constienti de importanta scolii.

IMG_1857IMG_2001bIMG_1997