certuri dupa nastere

Aparitia unui copil intr-un cuplu inseamna o experienta noua si provocatoare. Schimbarile din rutina zilnica, insa, o pot afecta serios atat pe mama, cat si pe barbatul devenit peste noapte tatic. Din pacate, acestea genereaza certuri dupa nastere, care pot duce la separari, daca nu sunt rezolvate la timp problemele.

Ca sa eviti cele mai frecvente certuri dupa nastere, e important sa stii ce anume le declanseaza. Sunt cateva cauze enumerate si explicate de cei de la timesofindia.com. Mai bine sa stii ce te asteapta, ca sa aplanezi usor conflictele, decat sa ai alte asteptari si sa fii dezamagita.

Impartitul responsabilitatilor

Venirea pe lume a unui bebelus inseamna si mai multa munca pentru parinti. Daca impartirea sarcinilor ar fi echitabila, probabil ca certurile ar fi mai blande sau ar disparea, insa realitatea arata ca unul din parinti este mai privilegiat decat celalalt. Vorbim, in multe cazuri, despre el, care invoca adesea serviciul obositor, de unde provin banii pentru scutece, mancare si tot ce este necesar pentru ca bebelusul sa creasca sanatos si armonios.

Prin comunicare, pe un ton calm si fara tentative de victimizare, se pot rezolva conflictele, iar sarcinile se pot imparti cat de cat avantajos pentru amandoi.

Diferentele de educatie, alt motiv de cearta

Pentru ca suntem diferiti, accepta ca partenerul tau de viata va adopta alt stil pentru educatia copilului. Iti dau cel mai simplu exemplu: cel mic cade si incepe sa planga tare. Tie, ca femeie, ti se rupe sufletul si vrei sa-l ridici si sa-i alini suferinta strangandu-l puternic in brate. El vrea sa aiba un copil puternic, asa ca ii spune ferm sa se ridice si sa nu-si faca probleme, pentru ca totul va fi bine. Bineinteles ca niciunul nu-i vrea raul celui mic, dimpotriva, dar reactiile sunt diferite.

Modul in care tratezi boala copilului, pe lista cu certuri dupa nastere

In majoritatea familiilor, cand un copil se imbolnaveste, unul din parinti prefera sa astepte sa vada cum evolueaza boala inainte sa ii administreze celui mic pastile si siropuri. Celalalt, in schimb, se streseaza peste masura, face programare la medic si ii da constiincios toate preparatele medicamentoase recomandate. Mai mult, il acuza pe partener ca nu se implica suficient cand vine vorba de sanatatea copilului.

Lipsa contactelor sexuale genereaza tensiuni in cuplu

Potrivit expertilor, un cuplu isi reia viata sexuala de dinainte de nastere dupa aproximativ un an dupa nastere. Desi fizic se poate si mai devreme, psihic, femeia are nevoie de ceva mai mult timp sa-si revina. Cum barbatul intampina dificultati sa-si intelega partenera, apar discutii, uneori chiar aprinse pe acest subiect.

Exista oare relatie fara certuri? 3 sfaturi de la cupluri cu vechime!

Foto: Guliver