partenerul care iubeste mai mult

Partenerul care iubeste mai mult este de obicei cel mai predispus la framantari. Daca esti intr-o relatie de cuplu si tu esti persoana care investeste mai multe sentimente, e cazul sa iti pui 9 intrebari esentiale. Le-am gasit pe Bustle si sigur te vor ajuta sa iti definesti relatia!

Auzim si citim mereu despre cum sa faci sex mai bine. Cum sa ai un orgasm fabulos. Cum sa ai o relatie de cuplu mai buna. Dar de cate ori citim despre cele mai rusinoase intrebari sau cum sa afli care sunt cele mai adanci trairi.

Am gasit pe Bustle sfaturile, intrebarile si raspunsurile unui sexolog – Vanessa Marin – despre partenerul care iubeste mai mult intr-o relatie.

Fie ca esti intr-un cuplu sudat, fie ca abia ai inceput o relatie si el nu prea da semne de “iubire” – te contacteaza rar sau dispare cu zilele din peisaj, vrei poate sa stii daca tu esti partenerul care iubeste mai mult. Si ce impact are acest lucru asupra ta.

Partenerul care iubeste mai mult chiar iubeste mai mult?

Da, asa crezi, ca tu il iubesti pe el mai mult decat te iubeste el pe tine. Dar fii sincera cu tine si vezi daca e chiar asa. Toti avem parti vulnerabile care se activeaza cand suntem intr-un cuplu. Si atunci avem impresia ca celalalt nu ne-ar iubi slabiciunile sau defectele.

Foarte multi oameni – barbati si femei depotriva – cred ca ei iubesc mai mult fata de partener. Insa, nu putem cine este partenerul care iubeste mai mult! Nu putem compara sentimentele.

Probleme in relatia de cuplu?

Sentimentele oamenilor se dezvolta diferit, in alte etape si in perioade de timp diferite. Fie si intr-o relatie stabila, intr-o casnicie sau intr-un cuplu proaspat.

Niciodata nu puteti sti unde va ajunge relatia. Cum ati putea afla care este partenerul care iubeste mai mult? Okay, daca el este total dezinteresat de tine, daca el te evita si doar tu il suni, situatia e clara!

Ce vechime are relatia de cuplu?

Te intrebi daca tu esti partenerul care iubeste mai mult, dar sunteti impreuna de cateva saptamani? Sexologul de serviciu te anunta ca iti faci prea multe griji, prea repede! Purtati o conversatie si vedeti ce viziune are fiecare despre legatura dintre voi.

Stii bine ce iti doresti?

Okay, te intrebi daca esti partenerul care iubeste mai mult. Altfel spus, te intrebi daca el te iubeste sau nu. Dar tu, ce simti, pe bune? Stii ce vrei in acest moment al vietii tale? Stii ce fel de romantism iti doresti? O relatie stabila, pe termen lung, o casatorie sau pur si simplu o aventura de o noapte?

Esti sincera cu tine?

Este de fapt a doua parte a intrebarii de mai sus. De multe ori nu reusim sa fim sincere, directe, autentice cu noi insene. De cate ori n-ai auzit ca o femeie nu stie ce vrea?

Intreaba-te des ce iti doresti. Intreaba-te daca esti multumita in situatia in care esti. Acorda-ti timp sa iti raspunzi la toate intrebarile. Doar asa vei afla si raspunsurile. Vrei sa continui relatia? Sau vrei sa te retragi?

Barbatul cu care sunt ma respecta?

Nu spune nimeni ca tipul cu care iesi de cateva saptamani trebuie sa-ti povesteasca intreaga lui viata intr-o seara! Pana la urma barbatii si femeile iubesc si reactioneaza diferit in etape diferite ale relatiei.

Dar ar trebui sa te trateze cu respect, sa fie “de treaba”, sa fie decent si sa nu te minta. Daca esti partenerul care iubeste mai mult sau cel putin asa ti se pare, dar si el te iubeste, atunci vezi cum continua relatia. Daca el exista pentru amandoi doar atunci cand ii convine, e timpul sa-ti vezi de drum!

Barbatul cu care esti e sincer cu tine?

Asa cum esti sincera cu tine, afla si daca el este onest cu tine. Stii de la el ce cauta in acest moment. Ati vorbit despre relatia voastra. Despre cum ai vrea sa fie. Despre cum se asteapta el sa fie. A fost sincer cu planurile lui sau se asunde?

Din nou, daca sunteti impreuna de putin timp e cazul sa fii ceva mai relaxata chiar daca in cuplul vostru tu esti partenerul care iubeste mai mult. Nu e timpul pentru discutii grele, pentru ca sigur vei parea disperata si-l vei speria. Dar daca se joaca cu emotiile tale, e timpul sa re-evaluezi relatia.

Ce ai de castigat?

Si daca tot am ajuns la calcule, vezi ce ai de castigat! Esti multumita de cum stau lucrurile intre voi. Care sunt partile pozitive si care sunt aspectele pe care tu le vezi sau ti le doresti altfel? Poate ca timpul in doi e minunat. Poate ca sexul e incredibil. Poate ca stabiliti sa aveti o relatie de cuplu. Orice v-ati dori, specificati!

Tu esti partenerul care iubeste mai mult. Dar esti fericita?

Pana la urma asta e cel mai relevant. Poate esti genul de om care daruieste mai multa iubire. Sau este mai disponibila emotional. Important e sa stii daca asta te fericeste.

In orice relatie exista riscul sa fii ranita, sa suferi. Dar daca simti ca vrei ca relatia voastra sa mearga si mai departe, atunci nu are cum sa fie de rau, nu-i asa?

Daca si el e pe aceeasi lungime de unda e minunat! Pana la urma, e posibil ca rolurile sa se inverseze. Intr-o alta etapa a cuplului si el sa devina partenerul care iubeste mai mult.

Citeste si: Ce trebuie sa faca cuplurile inainte de casatorie: etapele de intimitate ale relatiilor

Foto: Gulliver