de ce esti nefericita femeie

Lucrurile bune nu se intampla mereu din senin. Uneori trebuie sa lupti pentru ele, trebuie sa iesi din zona de confort, sa te ridici si sa mergi mai departe. Deoarece, in primul rand, trebuie sa afli de ce esti nefericita, iata 3 posibile cauze si solutiile la indemana.

Sunt perioade in care nimeni si nimic nu te mai multumeste. In care esti nefericita desi nu s-a intamplat nimic concret. In care-ti vine sa plangi de la cele mai marunte lucruri. Pentru a iesi din aceasta stare, trebuie sa afli mai intai de ce esti nefericita.

Poate parea ca te urmareste ghinionul. De fapt, esti doar de prea multa vreme in zona de confort. Daca-ti doresti sa zambesti din nou, sa-ti recastigi optimismul, atunci trebuie sa iesi din acest perimetru. Sa cauti in tine posibilele cauze si apoi sa le remediezi cu sau fara ajutorul celorlalti.

De ce esti nefericita – 1. Accepta schimbarile care nu tin de tine

Problema: Intr-un anumit punct al vietii, fiecare dintre noi se va confrunta cu niste lucruri care ne sunt impuse, pe care nu le putem schimba in niciun fel. Din fericire, putem influenta felul in care suntem afectate de ele.

Solutie: In loc sa-ti pierzi timpul intrebandu-te de ce ti se intampla asta fix tie sau, si mai rau, ce ai facut de-ai ajuns aici, accepta ca asa e viata. Despartiri, faliment, pierderea unui job, a unei case, moartea unei persoane dragi… Nu sunt pedepse pentru ca ai fost o persoana rea sau ghinionista, ci lucruri normale. Asa ca nu e cazul sa-ti consumi energia simtindu-te vinovata si gasind raspunsuri fanteziste la intrebarea de ce esti nefericita. Aduna-te si ia-o de la zero. Si nu te sfii sa ceri ajutorul.

Stiai ca si rutina poate fi o sursa a nefericirii?

De ce esti nefericita – 2. Esti dependenta de ceva

Problema: Multi dintre noi suntem dependenti, desi nu realizam asta. Nu ne referim la sex, droguri si bautura. Ci la adictii care ne tin pe loc, care ne mananca timp, pentru ca ne-am obisnuit cu ele in viata noastra. Se prea poate ca esti nefericita pentru ca te afli in zona de confort, prizoniera a fricilor tale. Asa ca nu indraznesti sa schimbi lucrurile care nu-ti plac fiindca ti-e teama de ceea ce ar putea veni in loc.

Anumite lucruri care pot parea dintr-un anumit unghi o virtute, cum ar fi faptul ca suntem extrem de preocupate de casa noastra, sau ca economisim fiecare leu, pot fi o bariera in calea fericirii noastre. Si rutina poate deveni la un moment dat o sursa de nefericire.

Cum poti regla situatia? Incercand sa faci saptamanal sau macar lunar un lucru nou si o activitate care te face sa te simti implinita!

De ce esti nefericita – 3. O problema medicala e de vina?

Problema: Uneori, nefericirea poate avea o explicatie pur medicala. Spre exemplu, o problema usor de tratat cum este anemia (deficitul de fier) iti poate da impresia ca lucrurile sunt mult mai negre decat sunt in realitate.

Solutia: Asa ca, daca nu gasesti la o autoexaminare nimic serios in mintea ta, ar fi minunat sa-ti faci si niste analize amanuntite.

Foto: Thinkstock