Dulciuri rapide pentru o desfatare de weekend

Prajitura cu branza dulce poate fi desertul ideal de weekend! Iti propunem o varianta mai sofisticata, care poate fi usor confundata cu rafinatul cheesecake! Suna tentant si se prepara cat ai bate din palme… fara sa fie nevoie de foc!

In total, ai de stat in bucatarie maximum jumatate de ora ca sa pregatesti aceasta prajijtura cu branza dulce. Totusi, daca te decizi sa o prepari, iti recomand sa o faci de seara, ca sa o poti savura a doua zi cu cafeaua de dimineata sau dupa masa de pranz, pentru ca trebuie sa stea in frigider cateva ore bune ca sa se intareasca. Crema de branza si frisca este cea care, practic, iti ia timp; blatul este nemaipomenit de usor: cumperi niste biscuiti digestivi, ii faramitezi marunt si ii amesteci cu unt si gata!

Prajitura cu branza dulce are un mic secret!

Pentru ca prajitura cu branza dulce sa fie mai sofisticata, serveste-o cu dulceata de capsuni. Crema de la prajitura nu va fi foarte dulce, iar dulceata este exact detaliul de care desertul tau are nevoie ca sa fie spectaculos. Desi te vei indragosti de aceasta prajitura cu branza dulce si topping de capsuni, incearca sa o savurezi cu masura! Este totusi un desert si contine calorii considerabile!

Ingrediente pentru prajitura cu branza dulce:

125 grame de biscuiti digestivi

75 grame de unt

300 grame de branza dulce cremoasa

60 grame de zahar

250 ml frisca lichida

1 lingurita de extract de vanilie

dulceata de capsuni

Preparare:

Rupe biscuitii in bucati mici, inveleste-i intr-un prosop curat si piseaza-i fin folosind o sticla pe post de sucitor. Sau, mai simplu, da-i prin masina de tocat, daca ai asa ceva in acasa.

Separat, pune untul intr-o tigaie si topeste-l pe foc mic. Toarna-l peste biscutii faramitati foarte fin si amesteca bine, pana cand acestia se imbiba bine cu unt. Toarna aceasta compozitie intr-o tava de tort detasabila si niveleaz-o uniform.

Intr-un alt bol, amesteca branza dulce, zaharul si extractul de vanilie, pana cand obtii o crema fina. Poti folosi mixerul, pentru ca zaharul sa se topeasca mai repede.

Bate frisca lichida cu mixerul si apoi incorporeaz-o in crema de branza. Toarna cu atentie crema peste biscuiti asezati in tava si uniformizeaz-o cu o lingura de metal inmuiata in apa. Decoreaza prajitura cu dulceata de capsuni si da-o la frigider, trei-cinci ore. Scoate-i forma detasabila si savureaz-o…cu masura!

Daca vrei sa incerci si alte prajituri cu fructe, iti recomandam cateva deserturi de sezon: placinta cu prune, placinta cu mere, tarta cu afine sau exotica tarta cu dovleac!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver