gust-amar-audienta

Zilele trecute am primit un telefon pentru a da un interviu. Vocea politicoasa de la celalat capat m-a intrebat despre “Awakening of Love”, workshopul pe care il voi organiza in Bucuresti, in luna octombrie, impreuna cu Rupda unul dintre discipolii lui Osho care a trait in comunitatea lui timp de peste 20 de ani invatand de la el tot ce se putea.

gust-amar-andreea

Placut surprinsa de interesul manifestat pentru workshop, dar si pentru ca imi doresc ca informatiile despre acest curs sa ajunga la cat mai multi oameni dornici de schimbare, am ignorant faptul ca reporterul reprezenta un binecunoscut tabloid local care de obicei este in cautare de senzational.

Mai mult, avea o lista de intrebari bine documentate, lucru care m-a convins ca stia foarte bine despre ce este vorba vizavi de workshop. Am preferat sa ii raspund in scris ca sa fiu sigura ca nu avea sa se piarda nimic din tot ce voiam sa-i povestesc.

In ultimii ani, am fost des intrebata despre cursurile pe care le-am facut in India si care au contribuit la schimbarea mea. Si pentru ca am vazut ca si in cadrul conferintelor si workshop-urilor pe care le tin interesul este atat de mare, am avut toata deschiderea sa vorbesc despre acest subiect, mai ales ca sunt extrem de fericita ca am putut sa aduc acest curs in Romania!

Asadar, am raspuns la intrebarile trimise. N-am primit niciun semn inapoi ceea ce m-a facut sa cred ca, poate, raspunsurile mele nu au ajuns la destinatie, dar lipsa timpului m-a impiedicat sa scriu un mail ca sa intreb.

Titlu supriza

Insa, la o zi dupa, in timp ce postam o poza pe paginea mea de Facebook, am primit de la un prieten un titlu de articol cel putin bizar: “Andreea Raicu a disparut! Adevaratul motiv pentru care nu o vei mai vedea niciodata”.

Marturisesc ca pe moment nu mi-a trecut prin cap de unde ar fi putut sa vina o stire ca asta. Eram disparuta si mai grav era faptul ca urma sa nu mai fiu vazuta niciodata!!

Pentru ca totul s-a petrecut cat eram in avion si insotitoarea de zbor ne ruga sa inchidem telefoanele, am apucat sa intru in graba pe internet si sa vad despre ce e vorba. Mirarea mi-a fost extrem de mare cand am vazut ca acesta era titlul interviului pe care l-am dat reporterului care ma sunase in urma cu doua zile, de la un tabloid cunoscut.

Apreciez ca raspunsurile mele nu au fost modificate si scoase din context, asa cum mi s-a intamplat de multe ori. Dar aceasta goana dupa senzational inca ma face sa ma opresc cateva minute si sa ma intreb la ce se gandesc oamenii respectivi care dau aceste titluri fara nicio legatura cu textul. Cum se simt ei cand fac asta, cand mint doar ca sa adune cativa cititori in plus?

Ce s-a intamplat mi-a lasat un gust amar. Desi astazi cineva mi-a semnalat ca titlul cu pricina a fost inlocuit de un altul, mai prietenos, asta nu repara lucrurile…

Aceleasi intrebari, aceleasi clarificari

Mereu sunt intrebata daca am renuntat la televiziune. Daca am sa ma mai intorc VREODATA pe micul ecran? Am sa raspund din nou, poate asta va mai clarifica acesta intrebare la care, oricum, am raspuns de foarte multe ori, dar vanatorii de senzational pare-se ca au ignorat raspunsul de fiecare data pentru ca nu “vindea”.

Pentru mine nu exista NICIODATA sau PENTRU TOTDEAUNA si de aceea nu le folosesc. Pentru mine exista ACUM. Cred cu tarie ca oamenii isi pot schimba parerile in functie de cum evolueza si de cursul pe care il ia viata lor.

In urma schimbarilor din ultimii ani din viata mea am facut foarte multe lucruri pe care nu m as fi gandit nicio secunda ca am sa le fac. Viata este extrem de surprinzatoare si ma bucur ca am reusit sa raman deschisa tuturor lucrurilor pe care are sa mi le ofere.

Am castigat enorm fiindca am renuntat la ideile mele preconcepute despre ce si cum ar trebuie sa fie viata. Am inteles ca Dumnezeu are intotdeauna planuri mai bune pentru mine si m-am lasat condusa catre toate lucrurile, experientele si oamenii cu care am rezonat. Daca am sa ma intorc in televiziune nu stiu. Ceea ce stiu in acest moment este ca nu imi doresc sa apar in emisiuni care alearga dupa sezsational, sunt ieftine si fara valoare. Care sunt in stare sa faca orice de dragul audientelor.

Vreau sa ma intorc in acea televiziune de calitate si bun simt, cea in care am crescut si de care mi-e dor in primul rand ca telespectaror. Am multe amintiri incredibil de frumoase din cei 18 ani de televiziune care ma fac sa zambesc si imi umplu inima de bucurie ori de cate ori ma gandesc la ele. Nu vreau sa le umbresc. Vreau sa adaug altele la fel de frumoase daca se poate. Daca nu, le voi pastra cu mare drag pe cele pe care le am. Sunt fericita ca am invatat sa imi ascult inima pentru ca doar ea stie ce e mai bine pentu mine.

 Foto: Alexandru Rosieanu