Pages: 1 2

operatie estetica andreea raicu

Intotdeuna m-am intrebat daca o operatie estetica este facuta ca sa “imbunatateasca” trupul sau, de fapt, ca sa linisteasca sufletul.

Intotdeuna m-am intrebat daca o operatie estetica este facuta ca sa “imbunatateasca” trupul sau, de fapt, ca sa linisteasca sufletul.

operatie estetica Andreea Raicu
Andreea Raicu fara make-up. O operatie estetica “imbunatateste” trupul sau alina sufletul?

Vreau sa va spun inca din start ca m-am gandit foarte mult inainte de a scrie despre acest subiect. E foarte delicata discutia despre o operatie estetica si frumos ar fi ca ea sa nu fi devenit un subiect de dezbatere publica.
E o chestiune intima, care tine de sanatatea fiecaruia, dar am observat ca silenzio stampa nu are un efect pozitiv. Daca taci, rar lipsa cuvintelor va fi perceputa ca discretie. Mai degraba ca teama de a vorbi. Asa ca eu nu am sa tac.

O operatie estetica nu rezolva problemele emotionale pe care le avem

Asadar: da, sunt de acord cu o operatie estetica, dar in anumite conditii. Cred ca ele ar trebui facute abia atunci cand ai incercat toate solutiile de a indrepta problema care te deranjeaza si nu ai obtinut niciun rezultat.
Daca ai 80 de kilograme si in loc sa faci sport, faci o operatie de liposuctie cred sincer ca faci o greseala! Nu poti sa-ti tai efectiv corpul doar pentru ca ai suficient de multi bani sa faci asta! Cred ca aici e o problema de vointa, nu de fizic.
Si asa ajung exact la miezul problemei: cred ca ceea ce duce o femeie “la cutit” nu tine de trupul ei, ci de psihic. De multe ori acestea cred ca bisturiul va indeparta si neincrederea in sine, teama, emotivitatea, rusinea odata cu presupusul defect fizic. Iar asa ceva nu prea se intampla… Slava Domnului ca inca nu avem buton pentru sentimente!

Cum defectul s-a transformat in atu

Nu le putem opri sau porni dupa bunul plac, iar asta e pentru mine cea mai frumoasa parte a omului. Imposibilitatea de a-si controla suta la suta emotiile! Suntem suflet inainte de a fi corp!
Va dau exemplul meu: toata adolescenta am fost complexata de gura mea!
Mi se parea ca am buzele prea mari, nu imi placeau deloc si ma mai pricospisem si cu o porecla care ma timora si mai tare. Cand am mai crescut, ele au devenit un atu, un motiv de complimente atat din partea femeilor, cat si a barbatilor.
Paradoxal, presa “colorata” din cand in cand mai resusiteaza si azi subiectul acidului hialuronic pe care mi l-as fi injectat in buze! De fiecare data ii invit sa caute in arhiva poze cu mine de cand aveam 20 de ani si vor vedea ca nu s-a schimbat nimic!

operatie estetica Andreea Raicu
Andreea Raicu la 20 de ani

Morala: ceea ce la un moment dat percepeam ca pe un defect fizic s-a transormat intr-o calitate. Si nu printr-o operatie estetica, ci cu ajutorul timpului. De fapt, nu s-a schimbat nimic fizic la mine, ci doar psihic. Pentru ca buzele sunt doar un exemplu.

Un lung sir de complexe

Am trecut prin mai multe complexe: a fost perioada “sunt prea slaba”, apoi perioada “am soldurile prea late” si totul a culminat cu “am pungi sub ochi”. Acesta a fost ultimul complex care m-a bantuit ani de zile si care are, de fapt, cea mai frumoasa poveste.
Asadar, cand eram mai mica si mai neincrezatoare, imi era groaza sa ies pe strada nemachiata! Dezvoltasem o obsesie pentru photoshop: dupa toate shootingurile la care luam parte, voiam ca toate pozele, dar absolute toate sa fie modificate! Si voiam sa corecteze putin aici, putin acolo pana cand, din putin in putin, ajungeam sa nu mai fiu eu. Eram perfecta, dar nu eram eu! Pur si simplu!
Problema era insa doar in capul meu. Realitatea era simpla: eu m-am nascut cu pungi sub ochi. Nimic mai grav! Ani de zile m-am gandit sa le operez, dar asa de frica imi era de durerea prin care trebuia sa trec incat am tot amanat. Nu am putut niciodata sa ma obisnuiesc cu gandul ca imi voi modifica fata, ca de buna voie ma duc la un medic sa imi infiga niste ace in fata, sa ma taie, sa ma doara…
Nu, nu puteam face asa ceva! Bine ca teama asta de medic a fost mai puternica decat mine! Pentru ca nu regret deloc ca nu am facut acea operatie estetica. Am rezolvat problema muuult, mult mai usor: am acceptat ca sunt o femeie cu acest gen de conformatie!
Am realizat ca le pot diminua cu ajutorul unui stil de viata sanatos – dorm mai mult, beau mult mai mult apa (cu cat suntem mai hidratate, cu atat pielea e mai elastica si capata un aspect mai sanatos), mananc cumpatat. Rezultatele au aparut imediat: cu cat am fost mai impacata cu trupul meu, cu cat am avut mai multa grija de el si cu cat mi-a placut mai mult cu atat m-au placut mai mult si cei din jur.

Pages: 1 2