Hermitage centru de meditatie

Pentru ca foarte multi dintre voi m-ati intrebat daca merg la un centru de meditatie anume, sunt foarte bucuroasa sa va anunt ca avem cu totii un loc nou unde sa ne relaxam.

Pentru ca foarte multi dintre voi m-ati intrebat daca merg la un centru de meditatie anume, sunt foarte bucuroasa sa va anunt ca avem cu totii un loc nou unde sa ne relaxam.

Hermitage centru de meditatie

La conferinta “Mindfulness, echilibrul mintii”, mai multe participante mi-au spus: “As vrea sa meditez, am vazut ca da rezultate, dar nu stiu cum sa fac asta, nu stiu de unde sa incep!”
Chiar si o parte dintre prietenii mei au aceasta dilema. Sa fiu sincera nici mie nu mi-a fot usor la inceput, dar am avut noroc ca am putut sa merg in centre speciale, unde meditatia, modalitatile de relaxare a mintii si corpului sunt un scop in sine si se predau ca la scoala.

E foarte important ca la inceput meditatia sa se faca in mod ghidat

M-am gandit deseori ca un astfel de loc lipseste din Bucuresti. E nedrept ca persoanele care au o apetenta pentru spiritualitate si care sunt interesate de acest domeniu sa il poata aprofunda doar in afara tarii.
Meditatia e ceva ce mie mi-a schimbat radical viata si as vrea ca toti oamenii sa o poata practica! Motivul pentru care va scriu aceste randuri e ca am descoperit de curand un loc absolut minunat. Nu, nu la mii de kilometri distanta, ci in Bucuresti!
Recent s-a deschis Hermitage Urban Spiritual Hub. E o oaza de liniste in mijlocul orasului. Cand am intrat acolo am avut sentimentul ca inchid usile Bucurestiului, ca las dincolo de prag toata galagia, agitatia, tumultul nesfarsit care ne ataca oriunde ne-am duce si ma izolez intr-un spatiu calm, linistitor, unde domneste pacea.
Hermitage Urban Spiritual Hub este definit ca un spatiu pentru traire spirituala contemporana. Oricine poate sa-i treaca pragul fara sa plateasca niciun ban. Pur si simplu te duci acolo si beneficiezi de un spatiu de meditatie gratuit!

Hermitage urban

Ore de relaxare cu indrumare

In plus, sunt organizate si activitati comune sau ghidate. In fiecare dimineata – de la 6 la 7 – si in fiecare seara – de la 18 la 18:45 – sunt organizate sesiuni de silent sitting! Eu ma simt foarte bine la astfel de intalniri si cred ca sunt foarte utile pentru incepatori deoarece prezenta mai multor oameni e benefica in meditatie. Cand nu esti foarte acomodat cu ea, de foarte multe ori ai tendinta sa trisezi. Esti singur si nu o faci cu foarte multa responsabilitate. In loc sa meditezi te prefaci ca meditezi!
Insa cand esti inconjurat de mai multi oameni valul lor de energie te ajuta foarte mult. Calmul care te inconjoara te ajuta sa te relaxezi si sa iti limpezesti gandurile.
De asemenea, mai sunt si cursuri de yoga si meditatie facute sub indrumarea unui specialist – yogilates sau QiGong – care nu costa mult – in jur de 30 de lei sedinta – si care sunt foarte eficiente pentru ca ii ajuta chiar si pe cei care nu au mai facut asta niciodata sa inteleaga principiile de baza ale meditatiei.
Nu va inchipuiti acest loc ca pe unul exclusivist sau limitat la niste practici specifice; nu e vorba nici de budism, nici de religie, nici de secte oculte. Pur si simplu este un loc in care spiritualitatea este punctual comun atat al celor care detin acest spatiu, cat si al celor care sunt interesati de latura aceasta a vietii.
E o platforma de care se pot bucura toti oamenii care isi doresc o viata linistita, cu o deplina armonie intre minte si corp. In curand, la Hermitage Urban Spiritual Hub vor fi deschise o cafenea raw, dar si un spatiu de expozitie, unde artistii moderni pot sa-si prezinte creatiile de inspiratie spirituala.
Va scriu acest text pentru ca m-am simtit foarte bine acolo! Nu am niciun contract de publicitate cu ei si niciun avantaj financiar. Cand descopar cate un loc care mie imi place, in care ma simt bine si despre care cred ca poate sa aduca o bucurie si in viata altor oameni, va povestesc despre el. Daca va duceti sau nu, voi decideti. Dar va spun – e un loc cu o energie minunata, o bula de oxigen in aglomeratia marelui oras.