jurnalul sprancenelor mele

Mult timp, sprancenele mele au functionat pe principiul „stat in stat“. Oricat de mult as fi incercat sa le dau o forma, ele si-au urmat un curs al lor, iar mereu eram nemultumita cand ma uitam in oglinda. Pana intr-o zi, cand am spus STOP. Vreau si eu sprancene groase, frumoase, simetrice si care sa imi incadreze bine fata. Asa am demarat operatiunea jurnalul sprancenelor mele: o tentativa, sper eu, reusita, de a-mi indeplini dorinta de a avea sprancene mai frumoase.

jurnalul sprancenelor mele

Ca in orice proiect cu premise si concluzii, jurnalul sprancenelor mele urmeaza un traseu standard. Am surprins mai multe imagini cu ele dinainte de corectie si, pe masura ce trece timpul, sunt hotarata sa analizez cu atentie daca lucrurile se imbunatatesc. Asadar, daca te gasesti in pozitia mea, primul lucru de facut e sa iti dai seama ce te nemultumeste la sprancenele tale si sa te hotarasti ce iti doresti. Urmatorul pas? Sa gasesti un specialist care sa te ajute in acest demers. Eu am decis sa ma dau pe mana Luminitei Ivanici, designer sprancene, Phibrows Microblading Artist si estetician Make-up Cafe.

Jurnalul sprancenelor mele: Luminita Ivanici mi-a explicat la ce sa fiu atenta

La prima sedinta de corectare a sprancenelor, Luminita m-a intrebat mai intai ce imi doresc si mi-a explicat ca procesul de restructurare a sprancenei dureaza cateva luni. Pana sa apelezi la microblanding, tatuaj sau alte procedee de umplere a spatiilor goale, e cel mai bine sa te asiguri ca ai facut tot posibilul sa lasi firele tale de par sa creasca si sa analizezi care sunt locurile care au, cu adevarat, nevoie de putin ajutor.

Mi-a placut ca Luminita are o abordare diferita a sedintelor de corectie de sprancene. Nu se apuca sa te penseze, iar la final te trezesti ca rezultatul nu e deloc cel asteptat, cum mi s-a intamplat deseori in trecut. Intai, ea vorbeste cu tine si te intreaba ce iti doresti. Eu, spre exemplu, am vrut de toate: sa am aceeasi forma la ambii ochi si aceasta sa fie bine definita, sa para mai groase sprancenele. Impreuna cu Luminita, am stabilit urmatoarele obiective si ea mi-a explicat, pas cu pas, ce urmeaza sa se intample.

Exista o stiinta a sprancenelor!

Forma sprancenelor nu se da doar din ochi, asa cum considera cel care te penseaza, ci exista anumite masuratori. E chiar interesant. Luminita foloseste un compas Phibrows si deseneaza cu un creion special cum ar trebui sa arate, de fapt, sprancenele tale. E fascinant sa vezi ca exista, de fapt, o stiinta a spracenelor.

Ce mai e de trecut in jurnalul sprancenelor mele? Dupa ce am vorbit cu Luminita si mi-a explicat cum ar trebui sa arate sprancenele, ea mi-a spus in urmatoarea perioada trebuie sa am grija sa aplic uleiuri speciale, cum e cel de ricin, dar si alte produse menite sa intareasca firele de par si sa ajute la regenerarea sprancenelor. Procesul de corectie e abia la inceput, dar rezultatele de dupa pensat mi s-au parut chiar mai bune decat ma asteptam.

In poza de dupa prima sedinta, sprancenele mi-au fost vopsite, dar nu machiate

Ce NU trebuie sa mai fac

Intrucat am firele rebele, Luminita mi-a recomandat mai multe produse pentru fixare, care nu numai ca nu afecteaza structura sprancenelor, dar le si hranesc. In plus, trebuie sa respect o regula foarte importanta: nu am voie sa mai folosesc deloc penseta in urmatoarele doua saptamani. De la a doua sedinta, pe care o voi povesti in jurnalul sprancenelor mele, Luminita se va ocupa de intretinere. Daca iti creste parul repede, ar trebui sa mergi sa te pensezi o data la 10-15 zile, dar daca plantatia e rara, mai poti astepta pana la 20 de zile.
Ah, si pentru ca a vrut sa imi contureze forma sprancenelor, Luminita mi le-a si vopsit. Deocamdata, ma declar foarte multumita ca am decis sa fac o schimbare. Revin cu o noua pagina din jurnalul sprancenelor mele!

Daca ti-a placut Jurnalul sprancenelor mele: cum a fost prima sedinta de corectie, citeste si: Cum ajuti sprancenele sa creasca mai repede in mod natural.

Foto: Irina-Alexandra Cucu