te pierzi in relatii

Ca este vorba de o fosta relatie, care reapare in viata ta, sau o persoana noua, de la care ti-ai dori mai mult, dar cu care lucrurile par sa nu evolueze. Poate ca este vorba de actuala relatie care nu te mai implineste, dar din diferite motive alegi sa ramai acolo.

Investim timp, energie, emotie in relatii pe care in adancul sufletului le simtim nepotrivite si care nu ne fac fericiti. Daca sentimentul predominant este de anxietate, durere, tristete, neimplinire, dezechilibru intre ce dai si ce primesti, poate este timpul sa te opresti si sa privesti situatia cu detasare si luciditate.

Atunci cand ne uitam cu adevarat la relatiile noastre este posibil sa nu ne placa ceea ce vedem. Avem oricand alternativa sa inchidem ochii, sa amanam, sa mai asteptam putin, sa speram. Speranta poate sa fie insa o alegere de a ramane orbi si surzi la ceea ce este evident. Dar ce faci atunci cand linistea este asurzitoare si ceata prea evidenta?

Atunci este momentul unei decizii. Si aici este vorba despre un angajament pe care il faci tu cu tine de a iesi din relatie. Nu iti trebuie acordul, aprobarea si sutinerea celuilalt. Este o decizie definitiva si o promisiune pe care o faci fata de tine de a iesi din relatie.

Urmatorul pas este sa-i comunici si celuilalt decizia ta. Am vazut de multe ori frica si fuga de a explica si transa lucrurile direct cu persoana vizata. Sub scuza de a nu-l rani pe celalalt, se prefera o amanare, o lipsa de comunicare, caci celalalt va intelege si va deduce singur cum stau lucrurile. O evitare in speranta ca se va regla situatia de la sine.

Orice merita o explicatie, o decizie comunicata fata-in-fata in locul incertitudinii, indoielii, intrebarilor fara tinta care macina stima de sine si aduc indoiala, durere si furie in suflet.

Chiar daca ai luat decizia, nimeni nu spune ca este un lucru usor de facut. Vorbeste cu apropiatii si spune-le decizia ta. In momentul in care o vei verbaliza catre ei, va incepe putin cate putin sa devina realitate si sa se concretizeze. Vei avea nevoie de sustinerea lor si vei putea sa le ceri sa fie langa tine in momentele dificile, de ezitare, de dubii, de suferinta.

Lasa sa se aseze timp si distanta in relatia voastra. Poate veti fi iarasi prieteni peste ceva timp, insa cu siguranta nu acum. Poate dupa ce timpul va linisti intensitatea emotiilor, dupa ce se va aseza claritatea, poate veti descoperi ca puteti transforma relatia voastra. Insa nu forta o amicitie sau nu cauta sa ii oblojesti si celuilalt ranile. Ai incredere ca se va descurca singur si ca va iesi pe propriile picioare din situatie.

Permite-ti sa suferi, sa simti durerea si orice alte emotii. Sufletul nu va pastra niciodata pentru mult timp aceeasi emotie. Mereu o va inlocui, la timpul potrivit, cu alta.