cadou

In fiecare an, cand se apropie ziua mea de nastere, dau startul unui asa numit sezon de cadouri in avans de ziua mea. Multi se amuza, pe altii ii sperie sau contrariaza, insa pe mine ma bucura mult aceasta perioada, caci imi place sa atrag, mai mult ca de obicei, atentia celor dragi. Si sa le aduc zambetul pe buze cu liste lungi de cerinte pe post de cadou, care deseori nu au nicio legatura cu realitatea!

Aseara, pe cand ma pregateam sa inchid calculatorul, o prietena mi-a scris ca s-a inspirat din ideea mea legata de sezonul de cadouri in avans, dar nu ca sa se amuze sau ca sa primeasca lucruri in dar, ci ca sa schimbe destine. Mai exact, cei care vor sa ii ofere surprize in avans de ziua ei pot sa doneze bani pentru o cauza nobila. M-a emotionat mult mesajul ei, asa ca am hotarat sa nu stau deoparte in acest demers si sa duc mai departe mesajul pe care Violeta il are de transmis.

cadou
Violeta Pavel Stefan si fiica ei cea mica, Eva

Asa ca am rugat-o sa imi spuna cum de s-a gandit sa isi doneze ziua de nastere si cum pot sa o ajut ca sa isi indeplineasca aceasta dorinta:

„Ziua mea de nastere a fost dintotdeauna un prilej de mare zvapaiala sufleteasca pentru mine. Mereu mi-am luat libertatea de a face ce vreau de ziua mea: liber de la birou, cafea cu fetele mele, hahaiala si multe cadouri. Imi place sa primesc cadouri, imi place la nebunie! Suspansul, surpriza, stangacia sau entuziasmul celui care ma cadoriseste – toate acestea ma fac personaj principal intr-un film in care imi topaie inima ca zvarluga.

Anul acesta, am avut un zvac de ALTCEVA. Triggerul a venit din faptul ca mi-am dat seama cat de mult am primit eu de la bunii mei si de la Bunul suprem. Mi-a fost greu. S-a intamplat nu demult. Si in toata valtoarea greului, fiecare om care venea catre mine cu o energie buna ma facea sa vad altfel viata. In durerile si dorurile mele, oamenii dragi sau doar cunoscuti m-au ridicat inapoi pe baricade. Si am zis sa dau si eu. Sa fac ceva cu bucuria asta a primirii. Sa o dau mai departe.

Mi-am indreptat atentia catre Asociatia Scoala Mamei Junior, un ONG din Timisoara care sprijina prin diverse metode copiii cu dizabilitati fizice si psihice. Si mi-am donat ziua de nastere pentru a sprijini proiectul lor ’’Hidroterapia pentru copiii cu dizabilitati fizice si psihice’’. Am pornit cu entuziasm si cu inima deschisa.

Nu pot sa pun in cuvinte ce primesc impreuna cu fiecare donatie. Nu exista cadou mai aducator de inima buna, de bucurie in suflet, de speranta si de omenie. Si asta e moda pe care vreau sa o adopte inima mea. Asa ii sade bine. Sa pandeasca fiecare clipa in care omul cu gandul si inima se hotaraste sa daruiasca. Pentru ca energia buna e o atitudine care nu se demodeaza nicicand, va invit sa ma ajutati sa ajut sa facem rai pentru semenii nostri. Un rai mic, dar atat de sonor! Aici se pot face donatii pe post de cadouri de ziua mea.

Vreau sa multumesc cu fiecare bucatica din inima mea lui Vadim Cruscov, un om care canta și incanta cu muzica lui din suflet. Vadim a acceptat sa imi sprijine initiativa printr-un concert caritabil care va avea loc la Zai après café, in Timisoara, pe 25 martie, la ora 19:00. Si ma-nclin cu bucurie mare comunitatii www.superpont.ro, cei care au sponsorizat Asociatia de la prima mea strigare.

Va multumesc!

Cu drag,

Violeta.“

Foto: arhiva personala, Guliver

Daca ti-a placut articolul „Un cadou care schimba destine: de ce isi doneaza prietena mea ziua de nastere!“, citeste si: Haideti sa facem o lume mai buna!