beneficiile cititului femeie in pat

Fie ca e o zi normala de lucru sau ca esti in vacanta, cititul trebuie sa faca parte din programul tau zilnic! E foarte important pentru sanatatea ta! Iata trei dintre beneficiile cititului de care nu stiai.

Intr-o lume in care esti distrasa de dispozitivele digitale, poate fi dificil sa mai acorzi atentia cuvenita cartilor traditionale cu tot ceea ce inseamna ele: hartia care pastreaza mirosul trecerii timpului, datul paginii cu mana, acele momente de relaxare totala in care esti doar tu cu personajele cartii pe care o rasfoiesti. Si totusi, cititul te ajuta enorm! Beneficiile cititului sunt majore!

Nu numai ca este o forma de terapie pentru stres, dar iti aduce si beneficii palpabile. Iata trei dintre beneficiile cititului, potrivit mindbodygreen.com

Beneficiile cititului – Cititul “ascute” simturile

Un studiu canadian a scos la iveala faptul ca cititul te ajuta sa te simti confortabil in situatii mai putin confortabile sau, cel putin, sa faci fata mai usor unor momente incomode. Explicatia este urmatoarea: cititul iti dezvolta abilitatea de a analiza situatiile mult mai clar si chiar de a putea sa anticipezi mai usor un posibil deznodamant. Si sa nu uitam si ca literatura are puterea de a-ti deschide ochii si mintea.

Beneficiile cititului – Tine greutatea sub control si creste fericirea

Un alt studiu arata ca, desi cititul este o activitate sedentara, este asociat cu o greutate mai mica, in special in tarile cu venituri mari. De asemenea, un studiu renumit, condus de guvernul Marii Britanii, in 2010, a scos la iveala faptul ca cititul ajuta oamenii sa fie mai fericiti. Studiul a descoperit ca aproape 86% din toti participantii au spus ca cititul le-a imbunatatit starea de spirit generala, potrivit smcopywrite.hubpages.com.

Beneficiile cititului – Iti dezvolta perspectivele

Cand citesti, practic „calatoresti“ in locuri noi cu ochii minti, inveti despre lucruri noi, descoperi ideile altora si observi mai multe tipuri de personalitati. Psihologul Carol Dweck categoriseste doua tipuri de mentalitati: una care se concentreaza pe lucrurile clare, fara a lasa loc de interpretari, iar cealalta care accepta provocari si „nuante“. Vestea buna este ca indiferent din ce categorie faci parte, cititul vine in completare si te ajuta sa te dezvolti din punct de vedere intelectual.

Nu uita: cititul este unul dintre modurile de a descoperi lumea cu alti ochi si trebuie sa profiti din plin de el!

Pleci in vacanta de vara? Iata cateva carti pe care ar trebui sa le ai in bagaj!

Foto: Guliver