Reguli de aur

Alegerile pe care le faci in viata te fac mai mult sau mai putin fericita. Nu exista o reteta a fericirii si nimeni nu iti poate spune cum sa iti traiesti mai bine viata, dar exista trei reguli de aur care te ajuta sa nu iti sabotezi fericirea. 

Poate te intrebi de ce prietenii sau familia au facut unele alegeri, dar nimeni nu iti va putea oferi un raspuns care sa functioneze si la tine. Fericirea depinde foarte mult de alegerile pe care le face fiecare, dar totul tine si de modul de gandire. Fericirea este o stare pe care nimeni o poate “incuia” in anumite cuvinte, fiecare persoana o percepe diferit si este esential sa stii ca nu exista o reteta standard.

3 reguli de aur care te ajuta sa nu iti sabotezi fericirea

Daca vrei sa fii cu adevarat implinita si fericita, este esential sa tii cont de aceste trei reguli de aur care te ajuta sa nu iti sabotezi fericirea, potrivit huffingtonpost.com.

1. Evita sa asociezi fericirea cu puterea de a face sacrificii

Uneori este bine sa-i ajuti pe ceilalti, iti creeaza un sentiment de bine si te face sa te simti implinita. Dovezile de iubire si actele de sacrificiu sunt cheia catre o viata fericita si linistita. Sigur ca e o virtute sa ai o putere de sacrificiu mare, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faci exces de zel. Exista riscul sa faci anumite fapte pentru cei din jur doar din simplul motiv ca nu-i poti refuza. Ai grija, este bine sa nu confunzi fericirea cu puterea de a face sacrificii. Este OK sa faci cateva fapte bune pentru ceilalti, dar ai grija ca acest obicei sa nu ajunga sa te consume. Fericirea ta este mai importanta, asa ca nu uita sa te pui mereu pe primul plan.

2. Evita sa asociezi fericirea cu situatia financiara sau cu statutul social

OK, se spune ca banii pot cumpara orice, de la frumusete pana la bunuri materiale si experiente de neuitat. Nu spun ca nu este bine sa visezi la vacante scumpe, bijuterii de lux, masini de colectie sau haine costisitoare, dar cheia fericirii nu este sa urmaresti incontinuu toate aceste lucruri. Fericirea este o stare care nu se poate descrie in cuvinte, este un sentiment de implinire. Sunt foarte multe metode prin care poti ajunge sa te simti implinita si in mod sigur urmarirea unor bunuri materiale nu te va face mai fericita sau mai multumita de viata ta. Este important sa inveti sa traiesti la justa valoare fiecare experienta asa cum este ea si sa te bucuri de lucrurile marunte din viata ta si de persoanele care te inconjoara.

3. Evita sa asociezi fericirea cu realizarile pe care le ai

Probabil cel mai mare paradox al fericirii este faptul ca ajungem sa credem ca este necesar sa facem ceva maret sau sa ne realizam profesional pentru a merita sa fim cu adevarat impliniti. Tocmai aceasta lupta inutila de a incerca mereu sa fim perfecti ne impiedica sa atingem fericirea. Viata nu se rezuma la bani, relatii si realizari profesionale, iar fericirea inseamna mai mult si se gaseste in mai putin decat toate aceste lucruri. Incearca sa tii cont de aceste reguli de aur care te ajuta sa nu iti sabotezi fericirea! Trebuie sa crezi ca meriti cu adevarat sa fii fericita si trebuie sa nu te mai gandesti la toate acele lucruri pe care nu le ai in momentul de fata. Inceteaza sa mai faci comparatii si invata sa iti traiesti viata asa cum iti place.

Ai tendinta sa fii depresiva sau treci printr-o perioada mai dificila? Incearca aceste exercitii de yoga si te vei simti mult mai bine!

Foto: Guliver