anxietatea si viata sexuala

Anxietatea si viata sexuala sunt in stransa legatura. E vorba de presiunea pe care ambii parteneri o simt inainte de a face sex. Gandeste-te la teama lui ca nu te va satisface sau la nevoia ta de a avea orgasm. Toate acestea arata ca iubirea si frica sunt intr-o conexiune. Pe scurt? Scapa de anxietate ca sa te poti bucura de o viata sexuala mai buna!

Dragostea e greu de explicat in cuvinte, pentru ca inseamna atatea lucruri. Un dictionar ar putea spune ca este un sentiment de afectiune profunda sau o conexiune puternica cu o alta persoana.Cu toate acestea, dragostea este mult mai mult decat un sentiment. Este o forta, o energie.

  • Dragostea nu reprezinta ce iti doresti, ci mai degraba te defineste ca persoana

Gandeste-te la iubire ca la o notiune abstracta fara forma, fara limite, o energie, o forta. In dragoste, totul este posibil. Nu conteaza daca esti treaz sau nu, tanar sau batran, sarac sau bogat. Dragostea este singura care nu cunoaste limite fizice. Dragostea nu este ceea ce vrei, ci mai degraba o chemare la cine esti. Esti mult mai mult decat ceea ce poti sa faci fizic sau ceea ce vezi. Dragostea este parte din tine!

Anxietatea si viata sexuala – ce legatura au si cum percepem romantismul

Oamenii adesea confunda pasiunea cu dragostea. Ne dorim o viata sexuala satisfacatoare, pasionala. Ne dorim bani, o pozitie mai importanta la job, celebritate, putere, ne dorim sa aratam bine. Toate acestea se leaga de ego. Insa dragostea nu este ego.

Cand ai avut cel mai intens orgasm? Atunci cand nu te gandeai la deadline-urile de la munca, nu? Atunci cand ai uitat ca te-ai ingrasat si el nu te va mai vedea asa de sexy, nu? Atunci cand ai uitat de orice, nu? Ei bine, anxietatea si viata sexuala sunt corelate!

Atunci cand uiti de tot ce inseamna ego si te conectezi la o iubire superioara, te vei elibera de emotii negative, precum anxietatea.

Ne influenteaza miturile sociale?

Exista atatea convingeri ce ne limiteaza. Ni se alimenteaza tot felul de convingeri ca suntem “mici”, ca meritam putin. Daca te lasi consumata de aceste idei, vei vedea ca anxietatea si viata sexuala sunt atat de legate una de alta. Singura te vei sabota, singura iti vei pune piedici in calea fericirii si a unei vieti implinite.

Dragostea este energie, tu esti energie, deci tu esti iubire

Daca toate anxietatile tale despre iubire si despre cine esti raman in tine, neconstientizate, vor crea un zid in jurul inimii tale. De aceea, anxietatea si viata sexuala sunt in legatura puternica! Pentru ca atunci cand frica si gandurile negative ne inunda, iubirea pare meschina, sumbra.

Ideile ce sporesc gandurile pesimiste

  • Fie ai dragoste, fie nu.
  • Trebuie sa astepti ca iubirea sa vina la tine.
  • Dragostea nu este pentru toata lumea.
  • Dragostea inseamna “a avea grija de altcineva”.
  • Daca familia ta nu ti-a spus sau nu ti-a aratat ca te iubea, atunci ai crescut fara iubire.
  • Dragostea doare.
  • Dragostea apare numai atunci cand ai 90-60-90 sau ai o multime de bani.
  • Ai nevoie de dragoste.
  • A gasi iubirea adevarata este ceva rar.

Toate aceste credinte sunt in mintile oamenilor. Sunt ceea ce specialistii in psihologie de la Mind Body Green au auzit cel mai des de la pacientii lor. Pe masura ce gandesti aceste afirmatii, ele se sedimenteaza. Incepi sa le crezi. Insa ele nu sunt parte din tine. Aceste anxietati se bazeaza pe frica de a pierde dragostea sau, probabil, pe frica de a nu gasi niciodata dragostea. Nu ai niciodata nevoie de dragoste daca te iubesti pe tine, pentru ca vei avea toata energia aceea in tine. Resursa ta de iubire vei fi chiar tu.

Frica ne deconecteaza de la iubire

Anxietatea este un blocaj ce ti-a restrictionat accesul la iubirea pura. Probabil te gandesti ca nu ai simtit vreodata anxietate sau frica despre care vorbim. Poate pentru ca prin frica intelegi teama de paianjeni, de exemplu. Dar frica despre care psihologii de la Mind Body Green vorbesc este un concept si mai mare. Este o parte atat de mare in viata ta incat nici macar nu mai stii ca este acolo.

Anxietatile tale ascunse controleaza procesul de luare a deciziilor, anuleaza abilitatea ta de a te iubi si te obliga sa te simti mai mic, sa te simti mai meschin. Acest tip de frica se manifesta intr-o varietate de moduri – cum ar fi nesiguranta, furia, stresul, anxietatea, vina, indoielile, gelozia, lipsa de valoare de sine si minciuna.

Cand uiti de tine, frica, negativitatea si toxicitatea sunt atat de aproape de tine. Iar frica functioneaza ca novocaina, amortind abilitatea ta de a simti iubirea. De aceea si anxietatea si viata sexuala sunt in legatura stransa. Una o anuleaza pe cealalta.

Conform psihologilor, oamenii se tem cel mai mult ca nu vor sti ce inseamna sa fie iubiti – ca nu vor gasi iubirea – si ca nu vor putea sa se iubeasca singuri.

Cand iti e frica ca nu vei gasi sau pastra dragostea, poti ajunge sa faci un scop din asta.

Anxietatea te impiedica sa vezi iubirea si s-o alegi

Daca ai o convingere subconstienta ca esti urata sau nedemna sau ca viata este nedreapta, mintea ta chiar va crede asta pe termen lung. Si culmea, chiar va atrage experiente negative sau barbati toxici care nu iti ofera iubire, tocmai pentru ca tu nu te pretuiesti indeajuns. Alegerea dragostei te aliniaza cu sufletul tau. Sufletul tau este partea din tine care iti aminteste de unde ai venit. Asa ca alegerea dragostei inseamna a aduce sufletul inapoi in tine. Atentie: nu ego-ul! Pe masura ce faci asta, frica va disparea treptat si va ramane doar iubirea. Si atunci anxietatea si viata sexuala nu vor mai avea ce cauta impreuna. Si atunci frica si presiunea de a gasi iubirea nu-ti vor mai guverna viata.

Citeste si: Nu iti place sa faci sex? Invata sa regasesti placerea sexuala

Foto: Guliver