bill gates sfaturi succes in cariera

Daca esti in cautarea unui model de succes in cariera atunci nu-ti poti gasi unul mai bun decat Bill Gates. Compania pe care a fondat-o a creat o intreaga industrie. La o valoare netă de aproape 80 de miliarde de dolari, el este cel mai bogat om din lume. Activitatile sale filantropice au facut din lume un loc mai bun.

Ce a dus la succesul in cariera al lui Bill Gates? Cu siguranta a fost omul potrivit la locul potrivit, la momentul potrivit, cu cel mai bun concept pentru un produs. Dar de-a lungul anilor, el insusi a subliniat care sunt acele atitudini care aduc in continuare succesul. Iar site-ul GOBankingRates a compilat unele dintre ele.

Trebuie sa stii cum sa spui Nu

Aceasta este un sfat primit de Bill Gates de la Warren Buffett, si este extrem de util pentru toata lumea, indiferent daca esti bogat si ai deja succes in cariera sau nu. Nu va fi intotdeauna o sursa nesfarsita de oportunitati, de lucruri de facut, de cauze in care sa crezi. In aceasta lume ocupata e esential sa stii cand sa spui nu la proiecte sau la tot felul de invitatii care-ti mananca timpul si nu te lasa sa te concentrezi pe ceea ce conteaza cu adevarat.

Primeste critici ca sa ai succes in cariera

“Imbratiseaza fara frica si vestile proaste pentru a afla unde trebuie sa-ti imbunatatesti tactica,” sfatuieste Bill Gates. Nu e placut sa auzi pe cineva ca ai gresit, insa daca ignori astfel de sfaturi procesul de invatare si de crestere va fi mult mai lent. E util sa asculti criticile pentru ca mereu ele iti vor oferi o perspectiva noua, de care ai neaparata nevoie. Desigur, unele critici nu sunt utile – deci va trebui sa stii sa discerni intre cele bune si cele rele. Cu asta in minte, data viitoare cand cineva vrea sa te certe, nu intoarce capul. Opreste-te, asculta si multumeste-le pentru ca ai mai invatat ceva.

Fii optimista

Poate e greu sa fii optimista intr-o lume in care atat de multe lucruri par sa mearga gresit. Dar fara optimism nimeni nu ar incepe niciodata o companie, nu ar investi intr-o idee noua. Nu ar incerca un produs diferit. “Optimismul este adesea respins pentru ca genereaza sperante false”, a declarat el intr-un discurs la Stanford in 2013. “Dar exista, de asemenea, si disperare falsa.”

Citeste si: “5 mituri despre o cariera de succes”!

Foto: Guliver