Cand e cazul sa iti dai demisia.

Te trezesti cu greu dimineata si te tarasti pana la serviciu pentru ca nu esti motivata? Poate e cazul sa iti dai demisia.

Din ce in ce mai multe persoane aleg sa renunte la jobul clasic, cu program de opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana. Ce aleg, in schimb? Sa fie freealnceri sau sa isi inceapa mici proiecte, individuale. Din ce in ce mai rar jobul reprezinta o prioritate in sensul ca tii cu dintii de el, indiferent ca ti se potriveste sau nu. Uneori chiar e cazul sa iti dai demisia.

Parintii nostri au fost obisnuiti sa aiba, de multe ori, acelasi loc de munca toata viata. Nu mai este cazul generatiei noastre. Chiar daca esti dedicata locului de munca si iti faci bine treaba, ai invatat sa tii la independenta ta profesionala, scrie Higherperspectives.com. Asa ca nu trebuie sa faci cele mai mari sacrificii. Uneori chiar e indicat sa iti dai demisia. Insa cand stii ca e cazul sa o faci?

Cand sa iti dai demisia

1. Nu dai ochii cu seful tau

Realist vorbind, nici nu ai de ce. Superiorul tau e acolo ca sa traseze o directie, nu sa stea la cafele cu angajatii. Dar, daca apar probleme la job si ar trebui sa lucrezi direct cu seful, iar el nu e prezent, ar trebui sa te gandesti serios sa iti dai demisia.

2. Nu iti place sa mergi la job

Ca sa te simti bine cand mergi la serviciu trebuie sa te simti utila. Sa simti ca aduci un plus echipei tale. Fara asta, o sa fii lipsita de chef in fiecare dimineata. Daca nu te simti bine cand trebuie sa mergi la job si ti se pare o corvoada, cel mai bine e sa iti dai demisia si sa cauti altceva.

3. Muncesti prea mult pentru cat castigi

Muncesti mult. Foarte mult. De multe ori, angajatii nu sunt platiti nici pe departe cu o sumă echivalentă muncii pe care o depun. Consideri ca esti platita prea prost fata de munca pe care o prestezi? Atunci trebuie sa iti dai demisia si sa iti cauti o colaborare mai bine platita.

4. Efortul tau nu este recunoscut

E foarte neplacut sa mergi zi de zi la job, sa muncesti cat pentru trei si efortul tau sa nu fie recunoscut. Ce sa faci in acest caz? Sa iti dai demisia! Cauta un loc de munca unde sa fii apreciata!

5. Nu te apropii de scopul tau profesional

Daca locul tau de munca actual nu te ajuta sa promovezi si sa te indrepti catre scopul tau profesional, cauta altceva! Un job care sa iti permita sa urci pe o pozitie mai buna sau sa te satisfaca. Sa te aduca mai aproape de ceea ce ti-ai propus.

Acum ca stii cand ar fi bine sa iti dai demisia, afla si ce a scris Andreea despre Serviciul visurilor noastre.

FOTO: istockphoto.com