mai multi bani

Daca iti doresti sa castigi mai multi bani, trebuie sa fii constienta ca este necesar sa faci unele sacrificii, scrie pickthebrain.com. Nu este foarte usor sa faci avere.

Sa faci mai multi bani implica doua lucruri: sa ai o minte orientata catre venituri si sa desfasori doar anumite activitati. Asadar, plecand de la ideea ca doar anumiti oameni s-au nascut pentru succes, iata cateva lucruri care ar putea explica de ce unii oameni castiga mai mult.

De ce unii oameni fac mai multi bani

Oamenii de succes au teluri mari

Oamenii de succes gandesc diferit fata de oamenii care nu reusesc sa faca foarte multi bani in viata, iar acest lucru s-ar putea explica foarte simplu. Cei din prima categorie vad banii ca pe o “unealta” care-i ajuta sa isi mareasca considerabil veniturile. Ei fac multe investitii, demareaza anumite afaceri, cumpara actiuni sau fac orice altceva care le-ar putea aduce mai multi bani. In schimb, oamenii fara mari ambitii vad banii doar ca pe un mijloc care-i ajuta sa traiasca, sa plateasca facturile sau sa cumpere anumite lucruri.

Ce activitati/obiceiuri au oamenii care fac mai multi bani

1. Incep de la o varsta frageda

De obicei, oamenii care reusesc sa faca multi bani pornesc pe acest drum de la o varsta frageda. De exemplu, multi dintre ei sunt educati de parinti, au un fond de investitii sau sunt invatati sa economiseasca bani. Din primul moment in care acesti oameni au o anumita suma, ei sa gandesc cum sa o investeasca.

2. Sunt invatati sa faca economii

Oamenii de succes sunt invatati de timpuriu sa faca economii, isi fac un cont bancar si se asigura ca veniturile lor sunt in siguranta. Mai mult de atat, isi verifica periodic conturile si opteaza pentru cele mai bune servicii bancare. In schimb, oamenii care nu reusesc sa faca multi bani au tendinta sa cheltuiasca toti banii, fara sa se gandeasca la viitor.

3. Isi cunosc obiectivele

Oamenii care reusesc sa faca foarte multi bani in viata isi cunosc foarte bine obiectivele. Ei evita sa faca cheltuieli care nu isi au rostul, nu se grabesc sa faca anumite investitii si nu achizitioneaza obiecte foarte valoroase. Mai mult, prefera sa locuiasca in aceeasi casa pana in momentul in care reusesc sa castige suficienti bani incat sa isi permita sa se mute.

4. Sunt antreprenori

Oamenii care reusesc sa faca multi bani nu obisnuiesc sa lucreze pentru altcineva prea mult timp. Dupa ce au capatat experienta, isi deschid propriile afaceri si fac investitii care le garanteaza anumite castiguri. In plus, opteaza doar pentru afaceri care par sigure, asa ca nu vor lua niciodata decizii pripite.

5. Evita tentatiile

Tentatiile pandesc la orice pas, dar oamenii de succes stiu cum sa le evite. Acestia au un singur scop in viata: acela de a se imbogati, asa ca vor evita toate afacerile sau activitatile care ii vor face sa piarda bani. Nu au incredere in oricine si nu se grabesc sa cada prada anumitor oferte.

6. Invata mereu lucruri noi

Foarte multe persoane au tendinta sa creada ca, dupa terminarea studiilor, nu mai au nevoie sa invete, dar se insala. Oamenii de succes au descoperit secretul: invata mereu lucruri noi. Gasesc mereu o oportunitate sa faca noi investitii, sunt dispusi sa invete oricand o meserie noua sau mai multe limbi straine.

7. Isi asuma riscuri

Oameni care reusesc sa faca mai multi bani isi asuma mai multe riscuri. Nu se tem de nimic si intotdeauna se gandesc la noi oportunitati de a-si mari veniturile. In schimb, oamenii obisnuiti se tem sa faca schimbari radicale in viata lor si se multumesc cu traiul pe care-l au.

8. Considera ca este dreptul lor sa fie bogati

Asa cum orice persoana se gandeste ca are dreptul sa isi exprime libertatea sau sa faca anumite lucruri, asa si oamenii de succes se gandesc ca este dreptul lor sa fie bogati. Considera ca merita sa faca mai multi bani si actioneaza ca atare. De exemplu, Mark Zuckerberg nu s-a nascut bogat si nu a facut bani doar pentru ca a avut noroc, a stiut ce vrea in viata si a luptat pentru visurile sale. Oamenii obisnuiti se tem sa castige mai multi bani sau considera ca averea se mosteneste.

9. Au teluri, nu visuri

Oamenii care reusesc sa faca foarte multi bani nu isi urmeaza doar visurile, ci au teluri bine conturate. Ei stiu foarte bine ce vor de la viata si actioneaza ca atare. Se gandesc la tot felul de modalitati care-i ajuta sa-si atinga mai repede obiectivele si nu dau dovada de ezitare. In schimb, oamenii obisnuiti doar viseaza la anumite lucruri, insa nu actioneaza in acest sens.

Iata si un articol cu obiceiuri de dimineata ale oamenilor de succes!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver