ce trasatura comuna au milionarii lumii

Dupa ce a studiat peste 500 dintre milionarii lumii, printre care se aflau Andrew Carnegie, Henry Ford, si Charles Schwab, jurnalistul Napoleon Hill a constatat ca toti aveau o trasatura comuna

“Analizand cateva sute de oameni care au strans averi de peste un milion de dolari am descoperit ca fiecare dintre acestia obisnuia sa ia decizii rapid”, a scris Hill in lucrarea sa “Think and Grow Rich”.

Pe de alta parte, oamenii care nu reusesc sa acumuleze bani au obiceiul de a ajunge foarte greu la o decizie finala si apoi isi schimba alegerea pe parcurs de foarte multe ori. Hotararea joaca un rol esential in acumularea bogatiei, iar pentru a-ti creste capacitatea de a lua o decizie ar trebui sa te concentrezi si pe abilitatile de ascultare.

Milionarii lumii asculta mai mult decat vorbesc

Tine-ti ochii deschisi, asculta cu atentie si nu vorbi peste interlocutorul tau daca vrei sa incepi sa iei decizii prompte. Daca vorbesti mai mult decat asculti, te vei priva de oportunitatile prin care acumulezi cunostinte utile si totodata vei da ocazia altora sa-ti puna ideile in practica.


Actiunile tale conteaza mai mult decat cuvintele tale. “Spune lumii ce intentionezi sa faci, dar in primul rand arata ce vrei sa faci”, sustine Hill.

Daca-ti vei perfectiona aceasta aptitudine atunci recompensa va fi incredibila. Hill a observat si ca: “Persoanele care iau decizii cu promptitudine stiu foarte clar ce-si doresc si unde vor sa ajunga. Si in general lumea face loc pentru oamenii ale caror cuvinte si actiuni arata ca stie unde merge. ”

Pe langa aceste trasaturi identificate de Hill alti oameni de stiinta au descoperit ca persoanele de succes se trezesc devreme, fac sport in mod regulat si-si fac timp sa citeasca.

Citeste si: Succes in cariera: semnele ca ai ADN de lider!

Foto: Thinkstock