Ce carti trebuie sa citesti. Cateva titluri pe care sa le adaugi in lista ta

Ai ramas fara carti interesante de citit? Poti sa iti completezi lista de lectura cu cateva titluri care te vor inspira! Iata o lista cu ce carti trebuie sa citesti, sunt perfecte pentru a te relaxa dupa o zi incarcata si pentru a te bucura de cateva momente de singuratate, scrie refnery29.com.

Ce carti trebuie sa citesti? Poti sa optezi pentru cateva care te inspira sau care te tin in suspans, in functie de dispozitia pe care o ai. Titlurile lansate in aceasta perioada sunt perfecte pentru orice persoana pasionata de lectura.

Ce carti trebuie sa citesti

1. Frantumaglia: A Writer’s Journey, de Elena Ferrante – in traducere, Frantumaglia: Calatoria unui scriitor

Daca iti plac cartile scrise de Elena Ferrente, iti vei dori sa adaugi si aceasta carte pe lista ta de lectura. Cartea este o colectie de memorii, scrisori, esee si notite in care scriitoarea ofera detalii despre munca sa, despre procesul de scriere si despre sursele de inspiratie pe care le-a folosit pentru a contura personajele din cartile sale. Aceasta carte iti ofera ocazia sa afli cine este scriitoarea Elena Ferrente si modul in care aceasta gandeste.

2. Faithful, de Alice Hoffman – in traducere, Credincios

Cartea prezinta povestea lui Shelby Richmond, o femeie obisnuita care locuieste in Long Island. Totul este linistit in viata ei pana in momentul in care are loc o tragedie. Pierderea unei persoane dragi o face pe aceasta sa se mute la New York si sa isi faca o noua viata, in ciuda faptului ca este afectata emotional.

3. Memoirs of a Polar Bear, de Yoko Tawada – in traducere, Memoriile unui urs polar

Filmul prezinta povestea unei familii de ursi polari care pot fi vazuti intr-un circ in Germania de Est. Daca iti plac povestile cu magie, aceasta carte te va captiva. Yoko Tawada reflecta cusurile culturii umane din perspectivele povestilor pe care le spun ursii.

4. Swing Time, de Zadie Smith – in traducere, Timpul pentru Swing

Filmul prezinta povestea a doua fetite de culoare al caror vis este acela de a fi dansatoare cand vor fi mari. Doar una dintre ele reuseste sa isi indeplineasca visul si, desi cele doua raman apropiate, relatia dintre ele se rupe brusc. Tracey devine dansatoare, desi viata ei este un haos complet, iar prietena ei devine asistenta unei persoane celebre. Destinul face ca cele doua sa fie nevoite sa plece in Africa de Vest, unde se intalnesc din nou.

5. Searching for John Hughes, de Jason Diamond – in traducere, In cautarea lui John Diamond

John Diamond  a locuit in Chicago si s-a luptat mereu sa isi gaseasca locul. Deseori a fost nevoit sa isi caute un loc unde sa doarma si nu a fost niciodata sigur ce trebuie sa faca cu viata sa. In cele din urma, scriitorul a ajuns in New York,  unde a inceput sa scrie o nuvela. Cartea este un volum de memorii in care autorul vorbeste despre maturizare si drumul in viata.

6. Moonglow, de Michael Chabon – in traducere, Stralucirea Lunii

Chabon a calatorit in California, cand bunicul sau era pe moarte, si a stat langa patul sau in acele zile grele. Cartea este structurata in jurul unei povesti de iubire, razboi, indoiala si teama – despre care bunicul sau, care actioneaza ca narator in aceasta carte, i-a vorbit. Este istoria a doi oameni care s-au iubit profund, care au luptat pentru a avea o viata mai buna.

Daca ti-a placut articolul cu ce carti trebuie sa citesti, iata si un articol cu cele mai bune carti de gatit din 2016. Nu trebuie sa iti lipseasca din casa!

Foto: Guliver