Esti feminista? Cum sa le influentezi pe fetele mai tinere.

Cand esti feminista, e greu sa vezi cum multe tinere din ziua de azi traiesc doar pentru a arata bine si nu se preocupa deloc de felul in care li se dezvolta personalitatea. Insa tu poti fi un exemplu pozitiv! Dar trebuie sa le influentezi cu mult tact, ca sa nu le indepartezi de tine!

Esti feminista? Daca da, ce femei te-au inspirat cel mai mult? Probabil ca un personaj din literatura sau o scriitoare. Poate chiar o femeie politician. Dar persona acare te-a influentat cel mai mult este, in mod sigur, cineva mult mai apropiat. Poate mama ta, poate o matusa sau o prietena mai mare decat tine.

Si tu, la randul tau, poti da sfaturi unei fete mai tinere. Nu trebuie neaparat sa o faci sa adere la feminism, ci sa o faci sa fie constinta de puterea pe care o are in ea si sa o ajuti sa se aprecieze. Pentru ca multe tinere pot fi tentate sa se considere sexul slab, sexul frumos, care nu are nimic de demonstrat, care nu trebuie decat sa arate bine, cu orice pret. Dar lucrurile nu sunt asa! Si, daca poti influenta in mod pozitiv o fata tanara, de ce sa nu o faci? Nu trebuie sa duci lucrurile la extrema, ci sa ai mult tact! Bustle.com a scris despre cum o poti face, fara sa exagerezi.

Cum convingi o tanara sa te urmeze daca esti feminista

1. Intreab-o despre hobby-urile si interesele ei

Daca esti in preajma unei tinere, cum ar fi nepoata ta sau fiica unei prietene, intreab-o ce anume o intereseaza. Fie ca ii place sa deseneze, sa scrie, sa danseze, vorbeste cu ea despre lucrurile care o definesc. Daca ii place sa citeasca, recomanda-i niste carti care au personaje feminine puternice. In niciun caz nu duce discutia in zona de relatii de cuplu. Poate ca nu vrea sa fie vazuta prin prisma relatiei cu iubitul ei.

2. Atitudinea pozitiva este importanta

Tinerii absorb tot din jurul lor si, chiar daca nu le vorbesti direct, sunt receptivi la ceea ce transmite corpul tau. Asa ca incearca sa ai o atitudine pozitiva, chiar daca in sinea ta duci unele lupte cu – sa zicem – propria imagine.

3. Respecta-i limitele

Consensul poate fi invatat in diferite feluri, cat mai devreme. Inca din copilarie, cand ai de-a face cu adulti carora le place sa imbratiseze copiii, fara sa le ceara acordul. Unii copii nu se simt confortabil in postura individului care nu poate alege ce i se intampla. La fel, si in cazul tinerilor, e bine sa le respecti limitele. Chiar daca esti feminista, nu insista prea mult! Extremele nu sunt bune!

4. Fa-i complimente legate de personalitate, nu de cum arata

Sigur ca nu faci niciunei tinere vreun rau daca ii spui cat de dragut arata, mai ales daca e intr-o perioada in care e nesigura de aspectul ei fizic. Dar, in general, cand complimentezi o tanara, incearca sa faci remarci legate de felul in care gandeste, de personalitatea ei. O sa o faca sa se aprecieze mai mult!

5. Du-o in excursii interesante

Daca exista vreo fata de care esti mai apropiata si vrei sa o ghidezi in viata, mai ales daca esti feminista, petrece cat mai mult timp cu ea si du-o in excursii, la muzee, la ateliere de creatie sau faceti activitati sportive impreuna!

6. Incurajeaz-o sa vada in alte fete aliati, nu inamici!

In viata e important sa inspiri prin exemplul personal. Asa ca fii atenta la ce vorbesti! Mai ales in preajma tinerilor, care pot percepe eronat ceea ce spui. Daca mesajul tau despre o alta femeie este ca e oportunista si ca nu a reusit prin forte proprii o promovare, ci ca a avut niste “pile”, vei transmite mesajul ca asa sunt toate femeile. Iar o tanara ar putea intelege, de aici, ca femeile ii sunt inamici, competitori, si ca nu pot face echipa impreuna. Femeile pot deveni foarte competitive, mai ales daca sunt perfectioniste. Cel mai bine este sa incurajezi prieteniile cu persoanele care sunt bune si cu care tanara are interese in comun.

FOTO: Guliver

Citeste si: Feminismul a ucis cavalerismul? Da sau ba?