Ce sa nu-i spui unei persoane sensibile. Nu-i rani sentimentele!

Relatia cu o persoana sensibila este destul de dificila si trebuie sa fii atenta cum vorbesti cu ea, caci altfel exista riscul sa-i ranesti sentimentele. Daca te intrebi ce sa nu-i spui unei persoane sensibile, afla ca unele cuvinte, desi par inofensive, pot provoca destul de mult rau interlocutorului, scrie bustle.com. 

Persoanele sensibile nu fac fata cu usurinta unor situatii mai dificile si, de cele mai multe ori, ajung sa verse lacrimi de suparare pentru vorbele care le sunt adresate. Ce sa nu-i spui unei persoane sensibile? Este bine sa eviti acele fraze sau cuvinte care o pot face sa creada ca urmeaza sa-i dai o veste proasta.

Ce sa nu-i spui unei persoane sensibile

1. “Trebuie sa vorbim”

De obicei, unele persoane spun “trebuie sa vorbim” atunci cand nu au vesti foarte bune. Daca ai ceva important sa-i comunici unei persoane sensibile, incearca sa ii atragi atentia altfel, adica sa ii spui ca ai vrea sa va intalniti sau ca ai vrea sa-i pui o intrebare.

2. “Exagerezi”

O persoana sensibila nu isi poate controla toate gandurile si emotiile, asa ca, daca ii spui ca exagereaza in anumite momente, este posibil sa o faci sa se simta vinovata pentru tot ceea ce se intampla intre voi. In plus, va considera ca nu este suficient de buna si este posibil sa faca mai multe greseli.

3. “Trebuie sa mergi la terapie sau sa meditezi”

Daca te intrebi ce sa nu-i spui unei persoane sensibile, afla ca nu este indicat sa-i dai ordine. Chiar daca nu trece prin stari foarte bune sau sentimentele ei sunt confuze, evita sa-i spui ce si cum sa faca. Sunt sanse destul de mari ca o persoana sensibila sa se inchida mai mult in ea in astfel de situatii.

4. “Cred ca ti-ar face bine sa iei niste pastile pentru depresie”

O persoana sensibila se poate confrunta cu anumite probleme psihice, dar acest lucru nu inseamna ca este instabila emotional sau ca nu este capabila sa treaca peste anumite probleme. Daca-i spui sa ia niste pastile pentru depresie, nu vei face altceva decat sa inrautatesti situatia.

5. “Esti prea sensibila”

Sa te confrunti cu o persoana sensibila nu este deloc usor, dar nu trebuie sa-i amintesti ca este o persoana slaba si ca trebuie sa te comporti intr-un anumit fel in preajma ei. O persoana sensibila nu vrea sa auda despre partile ei slabe, asa ca incearca sa nu-i provoci anumite stari care o vor impiedica sa se simta bine.

6. “Invata sa fii mai puternica”

O persoana sensibila nu este o persoana slaba, ci una careia ii lipsesc antrenamentul si increderea de sine. Daca ai de-a face cu o persoana sensibila, nu ii spune sa fie mai puternica si nu incerca sa o descurajezi cu comentarii care nu au sens. Din contra, incearca sa o faci sa isi aprecieze adevarata valoare.

7. “Lasa ca o sa treaca de la sine”

Nu poti sa-i spui acest lucru unei persoane sensibile. Starile nu trec de la sine, iar sentimentele nu pot fi ignorate. Nu incuraja o persoana sensibila sa se izoleze si sa isi ascunda sentimentele.

8. “Stiu ce simti”

Desi unele persoane se considera suficient de mature si cred ca pot sa empatizeze cu altii, o persoana sensibila nu vrea sa-i spui ca stii cum se simte. Cel mai probabil, nu stii cum se simte.

9. “Nu mai lua totul personal”

Ce sa nu-i spui unei persoane sensibile? Sa nu mai ia totul personal! Sa-i zici acest lucru unei persoane sensibile inseamna sa inrautatesti situatia si sa o faci sa creada ca exagereaza. Mai mult decat atat, o vei face sa creada ca nu iti pasa cu adevarat de ceea ce simte si ca intreaga situatie te deranjeaza.

10. “Nu stiu ce sa spun in acest moment”

Daca ai de-a face cu o persoana sensibila, nu-i spune acest lucru. Orice persoana simte cand momentele de tacere sunt potrivite, asa ca nu trebuie sa insisti asupra acestui subiect. Daca va avea nevoie de ajutor din partea ta, il va cere. Nu puncta faptul ca nu ai ce sa spui.

Daca ti-a placut articolul despre ce sa nu-i spui unei persoane sensibile, iata si un articol despre 9 secrete ale oamenilor puternici mental!

Foto: Guliver