Ce se intampla cand esti sincera mereu.

Deseori te feresti sa fii sincera si sa spui tot ce iti trece prin cap. Poate de teama sa nu ii ranesti pe cei din jur, poate de teama ca ceilalti nu vor accepta parerile tale mai vehemente, poate pentru ca ti-e frica sa spui la job tot ce crezi. Dar, cand esti sincera si iti spui parerile cu argumente, ii vei dezarma pe cei care nu cred in tine si ii vei cuceri pe cei care iti sunt prieteni apropiati.

Nu mai lasa capul in jos cand cineva iti aduce o critica la job! Nu te afunda in tacere, facandu-ti scenarii doar in minte, atunci cand intre prieteni apare o disputa. Spune ce crezi, fara rezerve, dar cu diplomatie! O sa vezi ca in viata ta se vor schimba multe. Si toate schimbarile sunt in bine!

Pickthebrain.com a facut o lista cu lucruri pe care le vei constientiza sau care se vor schimba in viata ta cand vei invata sa spui ce gandesti, in orice situatie.

Schimbari care apar cand esti sincera si spui ce gandesti

1. O sa ti dai seama ca nu toata lumea e de acord cu tine

Nici macar prietenii. Cand esti sincera si aduci argumente in favoarea ta, in favoarea valorilor in care crezi, nu toti ceilalti vor fi de acord cu tine. Dar trebuie sa ramai ferma, pe pozitii. Si sa continui sa iti iei partea. Nu te lasa descurajata nici macar daca prietenii tai nu te aproba. De fapt, acum iti vei da seama cine iti sunt adevaratii prieteni.

2. O sa simti cum iti creste adrenalina

Cand esti sincera, unele situatii pot fi dificile. Nu stii la ce sa te astepti, iar asta poate sa te sperie uneori. Nu da inapoi! Spune ce ai de spus si fa ce ai de facut!

3. O sa devii mai increzatoare

Cand esti sincera si aduci argumente in favoarea ta, in orice situatie, o sa realizezi ca acest lucru se intampla pentru ca meriti respectul celor din jur. O sa iti dai seama ca parerile altora nu trebuie sa schimbe sau sa influenteze felul tau de a fi. Si o sa devii mai increzatoare.

4. O sa fii surprinsa de cum reactioneaza oamenii

Daca iti vei spune punctul de vedere cu fermitate si diplomatie, vei avea surprize. Oameni care pana acum treceau foarte usor peste parerile tale vor fi uimiti. Si tu vei fi uimita sa vezi cum astfel de oameni, care pana mai ieri nu tineau cont de tine, o sa dea inapoi si se vor simti nesiguri. Cand unii oameni cu care intri in contact incearca sa te intimideze in mod constrant, inseamna ca sunt slabi in sinea lor.

5. O sa inveti sa iti gestionezi emotiile

In fata provocarilor cresti cel mai mult si te dezvolti ca om. Cand esti sincera si ii infrunti pe ceilalti, inveti sa iti gestionezi emotiile.

6. O sa castigi respectul celor din jur

Toti ceilalti vor afla ca nu e bine sa se puna cu tine. Se vor gandi de doua ori inainte de a incerca sa profite de bunatatea ta.

7. O sa dezvolti relatii mai bune in viata

Prietenii adevarati te respecta. Nu toti oamenii vor suporta sa spui ceea ce gandesti. Asa ca, dupa ce iti sustii punctul de vedere, vei vedea care sunt oamenii toxici din viata ta, cei care nu iti vor binele, si vei putea sa te indepartezi de ei. Apoi ai sansa sa aduni in jurul tau oameni pozitivi, care te plac asa sincera cum esti.

8. O sa economisesti timp, bani si o sa scapi de multe probleme

Sinceritatea nu se manifesta numai in relatiile personale. Asa ca, daca iti spui punctul de vedere fara prea multe ocolisuri, probabil ca asa procedezi si la job. Sa luam un exemplu. Daca ai o discutie pe Skype cu un potential partener de afaceri, e usor sa spui „da” si sa fii politicoasa mereu. Dar, pe termen lung, aceasta atitudine poate sa fie o pierdere de timp si de bani. Daca esti sincera si spui ce crezi cu adevarat, chiar si in afaceri, te tii departe de probleme si complicatii inutile.

9. O sa descoperi lucruri noi despre tine

Uneori se poate intampla sa iti pierzi controlul si sa spui lucruri de care nu vei fi prea mandra mai tarziu. Poate vei spune ceva ce vei regreta. Ceva ce nu crezi cu adevarat si spui doar intr-un moment de furie. Uneori te vei intreba de ce te afecteza atat de tare o intamplare minora. Cu toate acestea, o sa iti dai seama cat de puternica esti. Si asta e grozav. Contribuie enorm la dezvoltarea ta personala.

Acum ca stii la ce te ajuta sa fii sincera orice ar fi, afla si Cum poti invata sa spui NU. 

FOTO: Gulliver