ce trebuie sa stii despre iubire

Ce trebuie sa stii despre iubire pana la 30 de ani? Ai descoperit toate provocarile pe care ti le aduce iubirea? Ai inteles si ai tras concluziile ce te vor ajuta sa stabilesti o relatie stabila de cuplu? Iata 30 de lucruri pe care altii le-au invatat despre dragoste pana la pragul de 30 de ani, via Your Tango

Ce trebuie sa stii despre iubire – 30 de lectii pana la varsta de 30 de ani!

 1. Fa o lista cu ce iti doresti de la partenerul tau ideal, dar nu fi fixista

Poate ajuta sa stii din capul locului ce iti doresti de la iubitul tau. Dar uneori e in regula si sa renunti la lista si sa fii deschisa si gata de surprizele vietii.

 1. Iubirea nu cere perfectiune

Multe ne gandim cum ar trebui sa fie Fat-Frumos. Si sigur ca ne imaginam perfectiunea. Ba uneori credem ca si noi trebuie sa fim astfel. Dar pana la urma, daca te iubesti, nu-ti vei pretinde asta. Si daca el te iubeste nu-ti va cere perfectiunea. Doar sinceritatea.

 1. Fii realista

Daca iti doresti prea mult de la partenerul tau, ciupeste-te singura si intoarce-te cu picioarele pe pamant. Gata cu visarea!

 1. Invata sa uiti si sa ierti

Accepta-l pe cel de langa tine asa cum este el. Si atunci vei putea sa ii apreciezi calitatile la valoarea lor. Iata ce trebuie sa stii despre iubire pana la 30 de ani: ca iubirea e acceptare deplina. Si invers.

 1. Barbatii nu sunt asta de diferiti – e tot ce trebuie sa stii despre iubire pana la 30 de ani!

Nu suntem asa de diferiti chiar daca suntem “specii” distincte. Si barabtii si femeii isi doresc aceleasi lucruri, doar abodarea este alta.

 1. Si cel mai dur barbat simte si iubeste doar ca e posibil sa nu stie sa arate asta! Conteaza mult felul in care barbatii sunt educati, fata de femei. Noua ni se spune sa fim sensibile, sa iubim. Lor sa fie puternici si curajosi.
 2. Dragostea este curaj
 3. Iubirea merita orice durere

Iubirea nu este intelegere deplina. Cat de plictisitoare ar fi viata daca totul ar fi o linie dreapta? Am mai sti ce e iubirea daca n-am simti si lipsa ei?

 1. Nu te abtine!

Conecteaza-te cu barbatul de langa tine. Cauta apropierea. Intimitatea. Lasa frica deoparte. Si daca vei fi respinsa, atunci asa va fi! Iata ce trebuie sa stii despre iubire pana la 30 de ani! Iubirea se traieste. Iubirea se iubeste!

 1. Invata sa te iubesti pe tine pentru a-i iubi pe ceilalti

Orice psihoterapeut iti va spuen asta: pana cand nu vei iubi totul la tine – vei detesta tot ce nu accepti la tine, la altii. Si pana cand nu esti impacata cu tine, cum poti oferi dragostea?

 1. Iubeste din suflet!
 2. Vezi lucrurile din perspectiva diferita

Chiar si atunci cand exista certuri, frici, anxietati, tristeti, furii, chiar si atunci exista iubire.

 1. Iubirea este un angajament, deci alege cu intelepciune!

Nu te indragosti de a dragul de a te indragosti. Sau mai bine zis, nu iubi doar pentru titulatura. E esential sa-ti alegi iubitul cu care iti vei petrece viata, cu tot sufletul, dar si cu toata mintea.

 1. Nu trebuie sa-ti urmezi inima mereu

Uneori simtim prea mult, uneori prea putin si uneori gresit. Judeca si cu inima, si cu mintea.

 1. Nesiguranta e mereu prezenta

Intreaga viata e o incertitudine. Iata ce trebuie sa stii despre iubire pana la 30 de ani pentru a scuti discutii si certuri intregi. Pentru a evita indoieli sau seri de panica in care te vei intreba daca in viitor…

 1. E greu sa treci mai departe

Te-ai indragostit. Si ai iubit. Dar daca nu a mai ramas ce era, ai curajul sa rupi relatia! Si mai ales, ai curajul sa mergi mai departe!

 1. Uneori iubirea nu e perfecta, e chiar distructiva

Da, dragostea doare. Dragostea ne schimba. Pana la urma daca am cunoaste doar sentimentele placute cum le-am deosebi de cele neplacute?

 1. Nu poti si nu trebuie sa-l schimbi – iata ce trebuie sa stii despre iubire si barbati!
 2. Singuratatea e parte din viata

Accepta singuratatea. Si bucura-te de timpul cu tine! Fa tot ce poti din singuratate! Si nu te folosi de prezenta altora ca sa nu iti simti neimplinirile. Stai cu tine. Stai singura! Si invata-te!

 1. Pune-i pe ceilalti pe primul loc
 2. Nu fi mironosita!

Si nu te folosi de sex ca sa obtii ce vrei intr-o relatie!

 1. Ce trebuie sa stii despre iubire pana la 30 de ani? Ca iubirea e iertare

Da, este atat de simplu! Uf, si atat de greu!

 1. Este in regula sa fii singura

Ce trebuie sa stii despre iubire pana la 30 de ani? Ca desi statutul social o nesocoteste, e ok sa fii single. Daca nu l-ai gasit inca, nu dispera doar pentru ca unii nu inteleg asta. Va veni si el!

 1. Dragostea merita orice sacrificiu

Si cand va veni, trebuie sa merite! Si pe cat va fi de greu, pe atat va fi de frumos!

 1. Ofera iubirea in loc s-o cauti
 2. Dumnezeu e iubire. Cea mai mare iubire

«Dumnezeu este experienta de a simti iubirea suprema» – Elizabeth Gilbert, “Mananca, roaga-te, iubeste!”

 1. Iubirea este tot ce conteaza
 2. Ce trebuie sa stii despre iubire – in momentele grele vom iubi mai mult

Chiar daca vor fi clipe grele, atunci vei invata sa iubesti mai mult. Pentru ca asta ne face sa mergem mai departe! Asa se sudeaza cele mai frumoase relatii!

 1. In ultimele clipe de viata, iubirea e singurul lucru care ramane

Nu vei ramane atunci nici nu lucrurile cumparate. Nici cu banii economisiti. Ci cu amintirile si iubirea traita si oferita.

 1. Dragostea este reala

Citeste si: Viata la 30 de ani – pur si simplu, mai frumoasa ca la 20. Lectii esentiale!

Foto: Gulliver