ce vrea partenerul de cuplu

Ni se spune ca in relatiile de cuplu este important sa discutam cat mai mult, ca sa ne asiguram ca suntem pe aceeasi lungime de unda cu partenerul. Insa poti sti ce vrea partenerul de cuplu si fara intrebari incomode.

Crezi in casatorie? Vrei copii? Ti-ar placea sa traiesti in alta tara?” Uneori, acestea sunt intrebari incomode, care blocheaza conversatia si comunicarea in cuplu, pe mai departe. Sigur, este esential sa stim daca avem aceleasi valori.

Insa, poti afla ce vrea partenerul de cuplu si fara chinurile lui “As vrea sa stam de vorba!”. Jane Greer, doctor si expert in relatii de cuplu spune pentru Refinery 29 ca exista si alte metode – in afara chestionarii directe – de a descoperi planurile celui de langa tine.

Specialista in relatii de cuplu afirma ca empatia si traitul constient sunt importante si pline de sens. Altfel spus, pentru a afla ce vrea partenerul de cuplu, trebuie sa taci si sa asculti ce are de zis.

“Tindem sa ne lasam captivi nevoilor proprii si nu suntem atente la ce ne comunica partenerul de viata”, spune Greer. In primele discutii pe care le aveti poti sa iti dai seama ce isi doreste, ce valori are, chiar daca nu-ti spune explicit.

Spre exemplu, daca iubitul tau mentioneaza ca bunica lui a murit si ca ii pare rau intrucat si-ar fi dorit sa aiba sansa de a deveni strabunica, ai multe informatii acolo. Afli de la el ca familia este importanta si ca isi doreste copii.

A asculta constient, cu mintea deschisa este modul in care vei sti ce vrea partenerul de cuplu, fara seturi chinuitoare de intrebari.

Si mai exista un beneficiu al acestui stil de a “acumula informatii”. Te ajuta sa afli valorile iubitului tau, intr-un context. “Cand il intrebi daca vrea copii, este posibil sa raspunda cu da sau nu”, spune Greer. “Insa, nu intotdeauna lucrurile sunt albe sau negre, iar oamenii se pot razgandi in functie de relatie!”, adauga aceasta.

Intr-o relatie de cuplu este important sa fii flexibila si sa fii prezenta. In timp, partenerul tau se poate razgandi si atunci varianta in care asculti ce are de zis este mai sanatoasa decat un set de intrebari la inceputul relatiei.

“Iubirea se transforma” spune Greer. “Daca iti pastrezi mintea deschisa si ramai constienta de ceea ce iti spune iubitul tau, in loc sa verifici mintal propria lista, ai o sansa mai buna sa afli ce vrea partenerul de cuplu”.

Uneori, cand asculti cu atentie, iti dai seama tot ce ai nevoie sa stii despre un om.

Citeste si: Cum te comporti intr-o relatie noua: reguli pentru un cuplu fericit

Foto: Guliver