Staruri celebre si destepte

Inconjurate, de obicei, de stralucire, frumos imbracate, mereu zambitoare, celebritatile nu au, de regula, prea multe de spus despre ele insele.

Cu toate acestea, in mod surprinzator, sunt cateva staruri care, pe langa faptul ca sunt foarte cunoscute, sunt si foarte destepte. Am ales pentru tine 10 dintre vedetele internationale care au o diploma de doctor.

Brian May – doctor in astrofizica

Brian May Queen

Muzicianul britanic, celebru de pe vremea cand activa in trupa Queen, are diploma de doctor in astrofizica inca din 2007. Acum producator si compozitor May a strudiat fizica si matematica la Imperial College din Londra, care este pate a Universitatii Hampton. Pentru documentarea tezei sale de doctorat, Brian May a avut nevoie de mai bine de trei decenii. De cand insa a devenit doctor in astrofizica, el a activat, pana in 2013, ca rector al Universitatii John Moores din Liverpool.

Robert Vaughn –  doctor in actorie

Robert Vaughn

Actorul Robert Vaughn a devenit celebru odata cu rolul Napoleon Solo din seria americana The Man from U.N.C.L.E., difuzat de canalul NBC intre 1964 si 1968. Doi ani mai tarziu, in 1970,Vaughn a devenit doctor in comunicare al Universitatii Southern California. El este una dintre putinele celebritati care au obtinut o diploma doctorala in acelasi domeniu in care activau, in cazul acesta, actoria. Vaughn si-a publicat teza de doctorat doi ani mai tarziu, lucrare care s-a numit: “Doar victime: Un studiu asupra listei negre din showbiz”.

Bill Cosby – diploma de doctor in educatie

Bill Cosby

Este unul dintre cei mai amuzanti, relaxanti oameni din lume. Actor, muzician, producator de televiziune si scriitor, Bill Cosby a mers la facultate dupa ce s-a incheiat celebrul show TV pe care il realiza si care ii purta numele. A studiat in domeniul educatiei si tot aici si-a obtiut diploma de doctor.

Miuccia Prada – doctor in stiinte politice

Miuccia Prada

Cand te gandesti la oameni care urmeaza studii doctorale, cu sigurnata nu ai minte pe cineva imbracat din cap pana-n picioare in Prada. Asta daca nu este insasi Miuccia Parada. Candva, demult, pe cand inca nu era asa celebra in domeniul modei, Miuccia a studiat la Universitatea din Milano, unde, initial, a obtinut o diploma de licenta si, ulterior, una de doctor in stiinte politice.

Prada, care, in tinerete, a fost membru al Partidului Comunist Italian, era pe atunci foarte reticenta in a prelua afacerea familiei – ale carei baze au fost puse, in 1913, de catre bunicul ei, Mario Prada. Revolutionara si feminista, Miuccia a crezut la inceput ca ii va fi mai bine daca va trai dedicata altor domenii decat moda. “Nu am crezut niciodata cu adevarat ca voi eveni designer. Intre timp mi-am dat seama ca sunt”, spunea ea intr-un interviu acorat Evening Standard.

Shaquille O’Neal – doctor in sport

Shaquille O’Neal

Jucator profesionist de basket, de patru ori campion NBA, Shaquille O’Neal a renuntat la studii pentru a se dedica sportului. Insa, imediat ce a avut ocazia, s-a reintors la scoala, iar in 2012 si-a finalizat studiile doctorale la Universitatea Barry din Florida. El are acum o diploma de doctor in stiintele educatiei si, cum cariera lui in cinematografie nu a fost pe masura asteptarilor, a decis sa devina consilier motivational. De asemenea, se gandeste sa continue studiile in drept, pentru ca este constient ca nu poate fi sportiv toata viata.

Peter Weller – doctor in Istoria Artei

Peter Weller

Celebru pentru rolul sau din RoboCop ,actorul Peter Weller a absolvit studii de masterat ale Universitatii din Siracusa, in Arta Romana si Renascentista, si are o diploma de doctor in Istoria Artei – Renasterea Italiana, pe care a obtinut-o la universitatea California.

Fiind distribuit intr-o serie de filme si seriale TV, Weller a regizat, la randul sau, cateva filme. A inceput sa studieze pentru doctorat in 2007 si a anuntat ca a obtinut diploma la Conventia Star Trek din Las Vegas, in august 2014.

Vitali Klitschko – doctor in sport

Vitali Klitschko

Jucator profesionist de box, Vitali Klitschko are diploma de doctor in sport, pe care a obtinut-o la Universitatea din Kiev.

Teza lui de doctorat a fost despre talent si sponsorizare in sport.

Greg Graffin – doctor in zoologie

Greg Graffin

Solistul trupei Bad Religion are o diploma de doctor in zoologie, pe care a obtinut-o la Universitatea Cornell. Titlul tezei sale de doctorat a fost: “Evolutie, monism, ateism si o naturalism, perspective asupra lumii din punct de vedere al biologiei evolutioniste”.

De la obtinerea acestei distinctii universitare, Grafiin a predat stiinta si evolutie
atat la Universitatea Cornell, cat si la deja celebra UCLA.

Dexter Holland – doctor in biologie moleculara

Dexter Holland

Muzician, compozitor si solist al trupei The Offspring, Dexter Holland este doctor in
biologie moleculara, al Universitatii Southern California. In perioada liceului, pe
care l-a absolvit tot in California, Holland era unul dintre cei mai buni elevi la
matematica.

Incepand din 2013, el activeaza in cadrul laboratorului de cercetarea in oncologie
virala si proteica al Scolii de medicina Keck. Aici, el continua cercetarea pe ramura
biologiei a unor boli precum HIV.

Mayim Bialik – doctor in neurologie

Mayim Bialik

Celebra pentru rolul doctorului Amy Farrah Fowler, expertul in neurologie din “Teoria
Big Bang”, actrita Mayim Bialik este ea insasi doctor in neurologie al Universitatii California.

Ea a mai studiat si limba ebraica si a urmat cursurile de Studii Evreiesti, obtinand o
diploma de absolvire in anul 2000. Activitatea ei de cercetare se concentreaza asupra
activitatii din hipotalamus a pacientilor care sufera de sindromul Prader-Willi.

Mayim este foarte buna in tot ceea ce face, dovada ca, pe langa diploma de doctor, este
de doua ori nominalizata pentru Premiul Emmy, gratie rolului sau secundar dintr-o serie
de comedie.