cum sa te relaxezi imagini

Ai mare nevoie de ceva care sa te ajute sa te relaxezi? Ceva care sa functioneze atunci cand esti stresata, epuizata, cu bateriile goale? Poti sa te folosesti de creativitate, noi te invatam cum sa te relaxezi!

Creativitatea functioneaza intr-un fel asemanator cu meditatia: iti relaxeaza mintea, te ajuta sa te concentrezi pe ce faci si sa traiesti in moment. Nu este neaparat legata de un produs, un desen sau o sculptura, ci de felul in care iti extinde zona de comfort, creeaza noi cai neuronale si iti dezvolta creierul. Te ajuta sa procesezi emotii puternice si te ajuta sa elimini tensiunea si nervii, potrivit Goodlifezen.com. Noi iti aratam cum sa te relaxezi folosindu-ti creativitatea.

La fel ca la meditatie, creativitatea te ajuta sa ai incredere in necunoscut si sa nu te mai temi de el. In acest fel iti creste curajul si spiritul de aventura.

Esti creativa chiar daca nu te-ai simtit niciodata asa. De cele mai multe ori avem impresia ca nu suntem creativi din cauza unor experiente din trecut, din scoala sau gradinita sau de acasa, cand am fost criticate dupa standarde arbitrare.

Cum sa te relaxezi folosindu-te de creativitate

Incearca sa nu te folosesti de un cadru organizat, cu multe reguli. Din cauza mecanismelor de care am vorbit mai devreme, anxietate legata de standarde arbitrare si de parerea celorlalti, cel mai bine este sa improvizezi.

Atunci cand nu planifici si nu iti stabilesti asteptari legate de rezultat, creativitatea te ajuta sa simti ca esti in control si sa traiesti in prezent. Este un antidot pentru anxietate si te face sa nu mai despici firul in patru.

Cum sa te relaxezi: alege o arta!

Alege domeniul artistic care ti se potriveste cel mai bine: dans, muzica, sculptura, pictura… Oricare dintre ele te ajuta sa te descarci de emotiile negative si sa iti reincarci bateriile. Daca nu esti obsedata de rezultat, creativitatea este o legatura cu subconstientul tau. Ce creezi este o manifestare a lucrurilor care te preocupa, chiar si fara sa-ti dai seama.

Creativitatea te ajuta sa te cunosti mai bine si sa te impaci cu zonele tale mai intunecate si reprimate. Dupa o sesiune in care explorezi aceasta latura a ta, poti sa te gandesti la rezultat si sa-l analizezi putin, pentru a afla ce spune acesta despre tine.

Cum sa te relaxezi: invata din greseli!

Accepta orice greseala pe care simti ca o faci si invata din ea. Pentru ca scopul tau nu este succesul sau produsul, ci relaxarea si autocunoasterea, greselile nu au de ce sa te afecteze.

Afla mai multe despre cum sa-ti dezvolti creativitatea si sa iti urmezi visele