o viata implinita femeie pe coridor

Temerile pe care le avem ne pot face sa pierdem experiente si ocazii unice in viata. Exista solutii pentru o viata implinita, fara frică - trebuie doar sa fii dispusa sa le incerci.

Cateodata poate fi atat de usor sa fii blocata in starea de frica si panica. Teama nu te lasa sa iti asumi riscuri, sa iei decizii, poate distruge relatii romantice si iti poate tine cariera pe loc. Positivityblog.com iti prezinta cateva solutii pentru a scapa de frica paralizanta si pentru a avea o viata implinita.

4 solutii pentru a scapa de frica si pentru a avea o viata implinita

O viata implinita – 1. Priveste frica in ochi! Atunci cand ti-e teama, nu te uiti cu atentie la sursa fricii si totul e confuz si nedefinit. Intreaba-te care este cel mai rau lucru care ti s-ar putea intampla. Si ai rabdare sa gasesti raspunsul, nu ajunge imediat la o concluzie. Scrie totul pe hartie si alcatuieste un scenariu realist cu cel mai rau rezultat posibil. Asa iti vei da seama ca ai sanse sa iti revii destul de repede, chiar daca scenariul tau devine realitate.

O viata implinita – 2. Nu tine fricile in tine. Vorbeste cu cineva despre ele. Atat timp cat totul ramane in mintea ta, frica pare a fi un monstru care sa te devoreze. Dar o perspectiva externa, a cuiva care tine la tine si te intelege, poate fi de un real ajutor. Frica din mintea ta te poate face sa pierzi contactul cu realitatea si sa ramai blocata intr-un cosmar. O alta solutie ar fi tot scrisul: asterne pe hartie situatia si negru pe alb nu va parea la fel de intunecata.

O viata implinita – 3. Nu te concentra doar pe anumite laturi ale problemei. Schimba perspectiva. Concentreaza-te pe partile pozitive si incearca sa gasesti povesti asemanatoare cu ale tale, de la apropiati. Daca ei au reusit sa iasa din locuri similare, vei simti ca poti si tu!

O viata implinita – 4. Nu interpreta gresit informatiile pe care le ai. Uita-te si la rezultatele pozitive ale provocarii prin care treci. O singura experienta de un anumit fel nu demonstreaza existenta unui tipar si nu este in niciun caz ceva permanent. Daca te temi de respingere in situatii sociale, adu-ti aminte si de momentele in care ai fost primita cu bratele deschise. Doar pentru ca cineva te-a ranit, nu inseamna ca oricine o va face. Avem tendinta sa ne concentram pe lucrurile negative si sa uitam ca exista multa lumina in viata noastra.

Anxietatea este frica de viitor. Iata cateva tehnici yoga prin care sa le controlezi!