increderea in sine femeie

Una dintre problemele des intalnite in cazul femeilor este increderea in sine. Adica lipsa ei. Invata cum sa ai incredere in tine, pentru a te bucura de toate provocarile vietii!

Ai o problema cu increderea in sine? Ai ezitat vreodata sa iesi cu cineva pentru ca nu ai tocmai o parere buna despre tine? Te gandeai deja ca nu are de ce sa te placa asa ca nici nu i-ai mai dat ocazia sa decida singur! Increderea in sine presupune sa stii ca esti valoroasa indiferent ce obstacole intampini in viata si ca meriti ce ai obtinut, fie ca este vorba despre o cariera minunata sau despre o familie sanatoasa si implinita.

Editorii de la yourtango.com iti propun un exercitiu care sa te ajute cu increderea in sine si prin care sa te descoperi mai bine.

Increderea in sine – Internalizarea reusitei

Increderea in sine – Pasul #1. Ia drept model pe cineva care are incredere in sine. E un exericitiu imaginar, dar eficient care iti arata cum sa ai incredere in tine. Poate fi o personalitate sau un om public care iti starneste admiratia, important este sa fie genul care iti inspira ca stie ce vrea si cum sa obtina.
Din momentul in care ai gasit pe cineva, inchide ochii si imagineaza-ti persoana respectiva intr-o camera mare, cu alti oameni. Inchipuie-ti cum se plimba, vorbesc si interactioneaza, avand incredere in fortele proprii. Apoi imagineaza-ti cum se comporta omul model la prima intalnire sau la o petrecere. Cum vorbeste? Ce spune limbajul corpului sau? Cum se apropie de altii? Rezerva-ti 10-15 minute in fiecare zi pentru acest tip de exercitiu.

Increderea in sine – Pasul #2. Empatizeaza. Imagineaza-ti ca esti in locul persoanei de mai devreme si ca te plimbi prin camera. Remarca oamenii care iti plac si studiaza-i. Ce-i face deosebiti? Ce-ti atrage atentia la ei? Ce ti-ar placea sa preiei din comportamentul lor? Exerseaza aceste lucruri avand o stare de calm, relaxare si incredere.

Increderea in sine – Pasul #3. Practica. Deschide ochii si continua-ti ziua. De cand ori ai momente de ezitare, respira adanc si adu-ti aminte de exercitiul amintit. Inchipuie-ti cum se simtea si cum se comporta omul tau model, care te inspira prin increderea pe care o are in el. Practica acest lucru din nou si din nou, pana cand te relaxezi.

Retine ca suntem o multime de versiuni intr-o singura persoana, versiuni pe care le putem dezvolta, dupa preferinte!