Cum sa ai jobul la care visezi

Cum sa ai jobul la care visezi – despre asta discutam azi! Despre cum sa prinzi promovarea pe postul acela mai bun. Sau despre cum sa devii din intern cel mai bun anagajat. Am gasit pe Elite Daily cele mai pertinente si eficiente sfaturi pentru a avansa in cariera.

Daca esti la inceput de cariera si alegi un internship, faci foarte bine! Mai ales daca pornesti pe acest drum din facultate si astfel acumulezi experienta ape care ti-o vor cere mai toti la interviu pentru job. Daca alegi sa fii intern, vei avea relatii ce te ajuta si vei cunoaste pe cine trebuie. Iata cum sa ai jobul la care visezi, daca esti la inceput de drum.

  • De ce sa alegi un internship? Avantajele sunt ca ai ce sa adaugi in CV si usor-usor incepi sa cunosti cum functioneaza lucrurile in domeniul de activitate pe care ti l-ai ales.

Cum sa prinzi un internship bun si cum sa ai jobul la care visezi

  1. Construieste-ti CV-ul perfect cu activitati extracuriculare

Vrei sa devii scriitor sau jurnalist? Atunci e esential sa faci parte din echipa ce editeaza Ziarul Facultatii. Daca vrei o cariera in creatie vestimentara, implica-te in prezentarile de moda pe care le fac cei din facultate. Nu exista niciun club de care sa fii interesata? Atunci fii tu liderul! Deschide tu unul! Iata cum sa ai jobul la care visezi: sa fii tu fondatorul unui grup! Astfel demonstrezi trasaturi precum leadership si intitiativa. Si acestea dau foarte bine la CV.

  1. Spune DA oportunitatilor

Cum sa ai jobul la care visezi? Simplu! Aplica chiar acum la mai multe internshipuri! Chair daca tu iti doresti doar unul, nu iti focusa toata atentia si toata energia pe o singura oportunitate! E mai bine sa castigi orice fel de experienta. Daca obtii cate un internship pe an e posibil ca asta sa te ajute sa prinzi tocmai functia de intern la compania dorita, pe jobul dorit. Si asta pentru ca ai acumulat experienta!

  1. Demonstreaza ca ai initiativa si curaj!

Exista facultati in care este mai simplu sa prinzi un internship si mai apoi sa afli cum sa ai jobul la care visezi. Dar de cele mai multe ori, trebuie tu sa te implici in a prinde pozitia pe care o vrei. Fii tu cel sau cea care abordeaza companiile. Suna, trimite un e-mail si incearca sa obtii intalniri! Pana la urma vei primi o sansa! Este foarte important sa fii persistent!

  1. Vorbeste cu profesorii tai

Iata cum sa ai jobul la care visezi – fii in legatura cu profesorii tai! Daca sectia ta nu are un program de internship, cauta la alte departamente.

Pastreaza legatura cu profesorii tai pentru ca ei sunt liantul! Ei te pot ajuta sa intelegi cerintele din domeniul tau, dar si sa prinzi un job. Asculta sfaturile lor. Simplul fapt ca mentii o comunicare cu profesorii tai ti-ar putea aduce sansa de a gasi un loc de munca in domeniul ales.

Sa prinzi un internship cat inca esti la facultate sau la inceput de drum este obligatoriu! E foarte important sa incepi cat mai devreme, pentru ca vei acumula experienta, dar vei cunoaste bine si domeniul in care vrei sa intri.

Citeste si: 10 lectii dure in cariera. Invata-le inainte de 30 de ani!

Foto: iStock