cum sa dureze dragostea mai mult

Cum sa dureze dragostea mai mult in cuplul vostru? Faci oare tot ce trebuie? Stii oare ce e de facut? Sigur, comunicarea este importanta intr-o relatie, dar care este secretul unei relatii fericite? Am aflat si noi de pe YourTango si iti impartasim “reteta” mai jos.

Cum sa dureze dragostea mai mult – vorba trece…

Da, comunicare-n stanga, comunicare-n dreapta! Dar oare e suficient sa stim sa comunicam pentru a ne bucura de o iubire ca-n filme? Pana la urma, toate cuplurile (casatorite sau nu) isi doresc acelasi lucru: sa fie fericire, sa aiba o conexiune, sa iubeasca si sa aiba incredere in partener, sa comunice de la suflet la suflet.

Cam asa ar arata casatoria perfecta si “au trait fericiti pana la adanci batraneti”, nu-i asa?

Si totusi, daca ne referim numai la Statele Unite ale Americii aflam ca, desi exista cupluri ce vor sa stie cum sa dureze dragostea mai mult, tot ajung la divort! Sa tot fie peste 2 milioane de divorturi doar in SUA! Problema? In aceste cupluri partenerii continua sa greseasca unul fata de celalalt. Si mai mult, nici barbatii, si nici femeile nu stiu cum sa dureze dragostea mai mult, pentru toata viata.

Esti gata sa afli adevarul? Iata unde gresiti daca relatia voastra este nefericita:

  1. Vreti sa rezolvati adevarata problema sau o tot duceti mai departe, fara sa deschideti subiectul?
  2. Nu stiti care este de fapt problema reala asa ca nu aveti cum s-o rezolvati! Si-atunci cum sa dureze dragostea mai mult cand problema continua sa existe?

De exemplu:

Majoritatea oamenilor crede ca cea mai mare provocare intr-o relatie de cuplu este comunicarea. Asa ca ei “muncesc” sa comunice mai eficient.

Desigur, este un factor important. Insa, din nefericire, comunicarea nu este problema reala. Problema reala ramane nerezolvata si de obicei se agraveaza in timp. Adica duce la si mai multe certuri si conflicte in cuplu. Conflictele sunt doar simptome ale unei relatii in care cei doi parteneri sunt deconectati.

Iata deci, care este adevarata problema si cauza principala a divorturilor:

Cum sa dureze dragostea mai mult cand lipsa conexiunii dintre parteneri duce la certuri repetate?

Atunci cand EL si EA se simt deconectati de partener, comunicarea sufera, conflictele sporesc, intimitatea dispare usor-usor si fiecare componenta a cuplului se simte altfel, separat, indepartat de celalalt. Ba mai mult, au mereu senzatia ca merg pe coji de oua, cand sunt impreuna.

Din pacate nu prin comunicare verbala se rezolva apropierea de iubit sau iubita, sot sau sotie. Vorba zboara, comportamentele sunt acelea ce trebuie schimbate, revizuite.

Cum sa dureze dragostea mai mult? Fiti conectati!

Conexiunea dintre indragostiti este lipiciul ce tine relatia sudata. Si atunci cand partenerii unui cuplu se simt conectati, orice problema poate fi rezolvata!

Iata 5 metode de a readuce intimitatea si conexiunea in cuplu, atunci cand iubirea si comunicarea nu sunt indeajuns!

  • Nu mai incercati sa rezolvati problemele din relatia voastra. Momentan lasati-le in pace!
  • Cum sa dureze dragostea mai mult: incercati sa restabiliti conexiunea cu partenerul facand lucruri “de cuplu”. Fiti acolo pentru el. Dati-i atentie. Fiti amuzanti, ludici, fericiti, pe cat posibil, atunci cand sunteti impreuna.
  • Impliniti-le nevoile cu afectiune, bunatate si generozitate. Fiti dispusi sa oferiti primii. Este mult mai simplu de facut cand nu ramaneti ancorati in problemele cuplului.
  • Gasiti metode de a-l face pe celalalt sa se simta apreciat. Aratati-le ca ii apreciati!
  • Fiti persoana care erati in cea mai intima etapa a realtiei voastre.

Cum va comportati atunci cand chimia si sexualitatea erau la apogeu? Erati prezenti? Erati puternici? Erati hotarati, erati determinati? Aveati sufletul deschis, pregatit de iubire?

Iata cum sa dureze dragostea mai mult: fiti acea versiune a voastra care l-a atras pe partener!

Conexiunea intr-un cuplu e un lucru minunat. Are nevoie de “munca” si sustinere. De permanenta si mentinere. Nu de vorbe!

Citeste si: Ce spune psihologul despre viata de cuplu: cele 5 greseli ce iti pot distruge relatia

Foto: iStock