Vrei sa fii sufletul petrecerii?Iti spunem cum!

De cate ori ai trecut prin urmatorul scenariu? Ajungi la o petrecere si sunt atat de multi necunoscuti incat iti vine sa te ascunzi in bucatarie. Ai vrea sa socializezi, sa-ti faci prieteni noi, poate sa il cuceresti pe acel tip misterios si interesant si sa fii sufletul petrecerii. Nu este atat de usor, dar noi si bustle.com vrem sa te ajutam!

Cine nu-si doreste sa fie acea persoana atat de carismatica incat este inconjurata de oameni care ii sorb fiecare vorba? Poate cineva introvertit, care nu se simte oricum in largul lui la un party. Dar, pentru toti ceilalti, aptitudinea de a fi sufletul petrecerii nu este doar nativa. Poate fi invatata!

4 sfaturi pentru a deveni sufletul petrecerii

Fii incantata de la inceput. Daca nu pornesti cu entuziasm in acest demers, nu are niciun rost! Asa ca, inainte de party, seteaza-ti o dispozitie cat mai buna si mai deschisa pentru ce iti va aduce seara. Chiar daca, poate, esti atat de obosita incat vrei sa te uiti la un serial bun, in pijama, in loc sa mergi intr-un bar sau un apartament aglomerat.

Urmareste-ti limbajul trupului. Crezi ca Jennifer Lawrence ar sta la o petrecere cocosata, cu o bere si cu picioarele indreptate spre usa? Nu! Asa ca indreapta-ti spinarea, tine capul sus si incearca sa abordezi o postura cat mai deschisa spre lumea din jur. Mentine-ti varfurile picioarelor spre persoana cu care vorbesti. Apleaca-te putin inspre ea, ca sa ii transmiti subtil ca te simti bine.

Persoana cu care vorbesti e cea mai interesanta din camera. Sau aceasta impresie trebuie sa ii dai. Ofera-i toata atentia ta, zambeste, asculta si pune intrebari legate de subiectul de conversatie! Incearca sa fii cat mai entuziasta si sa arati ca te bucuri de compania ei.

Foloseste-le numele. La petreceri poti sa cunosti zece persoane deodata, sa uiti cum le cheama si apoi sa te chinui sa iti aduci aminte. Fa un efort constient si memoreaza-le numele. Foloseste-le in conversatie. Nu excesiv, doar cat sa se creeze in subconstient o legatura. Functioneaza!

Nu te opri la o simpla petrecere! Vrei sa cuceresti lumea? Invata sa ai incredere in tine!

Foto: Guliver