Cum sa iti antrenezi mintea.

Stii cum se spune: 10% talent si 90% munca! Asa spun multi oameni celebri ca au reusit sa fie printre cei mai buni din bransa lor. Se poate sa iti antrenezi mintea in asa fel incat sa ai idei mai bune!

Thomas Edison a schimbat lumea tehnologiei.

Albert Einstein a schimbat lumea fizicii.

Charles Darwin a schimbat lumea biologiei.

Putini dintre oamenii de pe Pamant ajung la acel nivel de stralucire. Dar cu totii suntem in cautare de idei mai bune, mai creative, mai inovatoare. Ca sa ajungi sa ai idei bune – mai bune – trebuie sa iti propui sa iti antrenezi mintea.

In primul rand, sa renunti la toate gandurile tale banale de peste zi si sa iti sporesti creativitatea. Cum? Pur si simplu avand multe idei si asumandu-ti cat mai multe riscuri. Iata propunerile oferite de Themuse.com.

Cum sa iti antrenezi mintea

1. Prin brainstorming

Una dintre caile prin care poti sa iti antrenezi mintea este sa generezi cat mai multe idei si alternative. Cat de multe poti! Nu iti face probleme ca nu sunt cele mai bune idei, trebuie sa ai multe! O sa ai timp mai tarziu sa le evaluezi si, chiar daca inlaturi multe dintre ele, tot o sa ramai macar cu o idee foarte buna!

2. Nu mai judeca aspru!

Oricat de nebunesti sau incredibile ar fi unele dintre ideile tale, lasa-le sa iasa la suprafata. Chiar daca unele dintre ele sunt mai vechi, incearca sa le privesti cu ochi noi, dintr-o alta perspectiva. In felul acesta iti antrenezi mintea si vei gasi cea mai buna varianta. Nu mai fi prea critica! Ideea e sa iti lasi mintea sa exploreze, nu sa judece!

3. Fa o lista!

Pune pe hartie sau inregistreaza-ti ideile. Chiar si pe cele care, aparent, nu merita efortul! Chiar si cea mai proasta idee poate sa contina un detaliu pe care il poti folosi candva. In loc sa nu-ti mai amintesti decat vad, mai bine ai totul pastrat. Fa combinatii de idei, asa iti antrenezi mintea si poti ajunge la cele mai bune solutii.

4. Elaboreaza si imbunatateste

Fa mai multe variante ale aceleiasi idei adaugandu-i tot felul de variabile. Cauta cai alternative prin care sa abordezi un subiect, chiar daca si caile folosite pana acum sunt bune!

5. Interiorizeaza ideile si lasa-le sa se “coaca”

Aloca timp ideilor tale sa se “aseze”. Creativitatea cere timp. Asa ca lucreaza la o problema, lasa ideile sa vina, apoi fa ceva complet diferit. Nu te gandi o perioada la problema pe care o ai de rezolvat si nici la idee, las-o sa se “coaca”. Vei fi surprinsa de ceea ce poate face subconstientul tau cand il lasi sa isi faca treaba linistit. Te invata sa iti antrenezi mintea!

Acum ca stii cum sa te ajuti sa iti vina idei mai multe si mai bune, afla si Care sunt secretele oamenilor cu adevarat inovatori.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!