Ziua Indragostitilor in 2016

Generatia nascuta intre inceputul anilor 1980 si inceputul anilor 2000 este considerata a fi generatia millenials. Tinerii acestei generatii vin cu trasaturi noi, au un mod specific de a privi si trai viata si se abat de la foarte multe norme sociale. Psychologytoday.com vorbeste despre cum petrec millenials Ziua Indragostitilor in 2016 si de ce acestia prefera experientele in locul cadourilor scumpe si inutile. 

Psychologytoday.com vorbeste despre cum generatia actuala, millenials, care se refera la persoanele cu varsta cuprinsa intre 24 si 35 de ani, schimba complet obiceiurile de Ziua Indragostitilor in 2016.

Potrivit unui studiu efectuat de Federatia Nationala de Vanzare cu ocazia Zilei Indragostitilor, 44% dintre tinerii cu varsta cuprinsa intre 24 si 35 de ani planuiesc sa sarbatoreasca printr-o experienta proprie Ziua Indragostitilor in 2016, in timp ce peste 51% din persoanele chestionate au marturisit ca ar fi mai mult incantate de o experienta impartasita cu cineva. Este un procent semnificativ mai mare decat cel intalnit in randul persoanelor adulte, care au marturisit doar intr-un procent de 39% ca isi doresc cu adevarat ceva special cu ocazia acestei zile. De asemenea, cei din generatia millenials sunt dispusi sa cheltuiasca mai multi bani cu ocazia acestei zile, spre deosebire de persoanele adulte.

Cum sarbatoreste generatia millenials Ziua Indragostitilor in 2016

Se poate spune ca se creeaza un anumit tipar atunci cand vine vorba despre tinerii acestei generatii. Acestia prefera vinurile scumpe, rafinate, mancarea comandata acasa si electronicele din noua generatie. Spre deosebire de persoanele adulte, tinerii acestei generatii sunt dispusi sa cheltuiasca mai multi bani cu ocazia acestei zile. Totusi, ei vor ca impactul emotional ce rezulta din oferirea acelor cadouri sa fie mult mai mare, spre deosebire de impactul emotional pe care il provoaca cadourile cumparate de persoanele adulte.

Iata, asadar, trei motive pentru care tinerii acestei generatii prefera experientele in locul cadourilor scumpe:

1. Timpul este mult mai valoros pentru generatiile de antreprenori

Foarte multi tineri ai acestei generatii au locuri de munca solicitante, care le ocupa foarte mult timp din viata si din aceste motiv considera ca o experienta are un impact emotional mult mai mare decat un cadou scump. De exemplu, psychologytoday.com a intrebat cateva femei ce isi doresc de Ziua Indragostitilor, iar acestea au spus ca atat ele, cat si sotii lor castiga foarte multi bani, dar prefera o cina romantica sau o excursie in locul unui colier foarte scump sau in locul oricarui alt cadou achizitionat la un pret exagerat.

2. Tinerii acestei generatii tanjesc dupa vibratie si emotie

Sa detina lucruri scumpe nu este ceea ce ii intereseaza in mod special pe tinerii acestei generatii. Ei se plictisesc foarte repede si din acest motiv nu pun pret pe o masina de colectie, o casa de lux sau accesorii scumpe. In schimb, ideea unei calatorii, un festival in aer liber sau un concert ii va atrage mai mult. Toate aceste experiente au un impact emotional mult mai mare asupra lor si le creeaza un sentiment de bine. Pentru ei, este pur si simplu mai distractiv sa fie cu persoana pe care o iubesc si sa se bucure impreuna de experiente, iar cadourile scumpe nu sunt decat o idee de marketing.

3. Retelele sociale transforma orice cadou intr-un motiv de lauda pentru cei care isi doresc sa arate lumii ce au primit de Ziua Indragostitilor

Este placut sa primesti bomboane si flori la birou, sa primesti cadouri si foarte multa atentie, dar toate acestea nu reprezinta decat un motiv de a arata lumii ce ai primit de Ziua Indragostitilor. Este firesc ca acest lucru sa se intample, iar principalul motiv este dorinta de a iesi in evidenta. Cu toate acestea, potrivit psychologytoday.com, este mult mai potrivit sa postezi o fotografie de la restaurant decat un cadou foarte scump. Experientele au un impact mult mai mare decat cadourile scumpe.

Vrei sa-ti surprinzi iubitul de Ziua Indragostitilor, dar nu dispui de foarte multi bani? Iata cateva idei de cadouri de Valentine’s Day sub 200 de lei!

Foto: Guliver