desparti de iubit

Ar trebui sa te desparti de iubit sau este cazul sa mai dai relatiei de cuplu inca o sansa? Daca iti vine greu sa decizi citeste sfaturile specialistilor de pe Love Panky.

Uneori ne despartim prea devreme si ne dam seama mai tarziu ca am luat o decizie proasta. Alteori este evident ca doua persoane nu ar trebui s fie impreuna, pentru ca au o relatie toxica. Insa cum iti dai seama? Cum stii daca e momentul sa te desparti de iubit? Sau cum stii daca e cazul sa ii mai acorzi o sansa?

Nu avem o reteta a cuplurilor fericite. Nu avem o reteta fixa. Insa exista cateva modalitati de a sti unde va situati.

Nu toate relatiile de cuplu sunt rele si nu toti oamenii decid sa se desparta pentru ca partenerul este toxic. Uneori, doi oameni realizeaza ca nu se potrivesc, ca nu sunt compatibili. Si atunci sunt de acord sa isi vada amandoi de drum. Exista si despartiri “curate”, bune pentru ambele parti. Acele despartiri care nu se lasa cu indoieli si intrebari de tipul “oare am facut bine?”

Insa, exista si relatii ce se destrama si lasa in urma durere si frustrare. Neacceptare, uneori furie. Desi dupa fiecare despartire simti ca pierzi o parte din tine, simti un fel de tristete, nu trebuie sa-i cedezi. Daca hotarasti sa te desparti de iubit, decizia este luata. Si nu ar trebui sa te razgandesti. Sau…?

Cand NU TREBUIE sa te desparti de iubit

Mai da-i o sansa partnerului tau de cuplu daca:

  • Despartirea a fost o neintelegere

Daca v-ati spus cateva vorbe si ati decis sa va despartiti, dar a fost o neintelegere, o eroare de comunicare, este cazul sa-i mai dai o sansa. Atentie insa sa nu te lasi manipulata daca, de fapt, vrea sa isi rastalmaceasca vorbele initiale.

  • Problema ce a dus la despartire poate fi rezolvata

De multe ori oamenii se despart din cauze externe. Daca tu il rogi sa isi stranga hainele si el refuza sa o faca, nu este motiv de despartire.

Insa, trebuie sa comunici ce te deranjeaza cu adevarat in “rutina” iubitului tau. Nu este vorba de a-l schimba pe el, ci de a gasi o cale de mijloc sau de a transforma anumite comportamente.

  • Nu te desparti de iubit daca si-a cerut scuze sincere

Daca el si-a cerut scuze si crezi ca sunt sincere, nu te desparti de iubit! Chiar daca te-a durut comportamentul lui, daca el este important, mai da-i o sansa. Poate nu a stiut ca o anumita actiune conteaza atat de mult.

  • Daca sunteti in contratimp, nu e motiv de separare

Poate ca aveati alte prioritati si erati in contratimp. Acum v-ati reintalnit si sunteti acolo unde trebuie, gata de a reaprinde focul! Da-i o sansa daca tu crezi ca de data aceasta lucrurile pot functiona!

  • Nu te desparti de iubit definitiv daca te gandesti numai la el si vrei sa va impacati

Daca simti ca vrei sa fii cu el, nu te desparti de iubit! Asigura-te ca merita si rezolvati problemele, daca este cazul. Faptul ca el insista sa va impacati, dar tu nu esti sigura nu este suficient. Este vorba de ce simti tu cu adevarat.

Cand TREBUIE sa te desparti de iubit

Exista din pacate sau certuri ce duc la despartiri. Definitiv. Irevocabil. Descopera-le mai jos:

  • Daca motivele despartiri nu pot fi rezolvate

Uneori nu functioneaza. Valorile celor doi parteneri sunt diferite. Planurile de viitor nu se mai intersecteaza. Pur si simplu totul este conflictual si nu va intalniti la mijloc. Nu are sens sa continuati!

  • Daca te-a inselat trebuie sa te desparti de iubit

Nu este vorba de negocieri daca iubitul te-a inselat. Daca ti-a fost infidel nu merita inca o sansa. Daca cineva nu te respecta, nu merita iertarea ta. Nu merita sa fie cu tine! Meriti mai mult, deci arata-i asta, mentinadu-ti decizia de a ramane separati.

  • Daca mereu da vina pe tine

Orice problema a cuplului este din vina ta. Nu ii mai da o sansa! Este genul de om care te manipuleaza! Daca si acum cand spune ca, de fapt, este vina ta ca v-ati despartit nu-i ceda! Nu-si doreste cu adevarat sa fie cu tine!

  • Daca relatia de cuplu ti-a afectat stima de sine, este cazul sa te desparti de iubit

Il iubesti cu adevarat. Dar este posibil ca partenerul tau nu fie ce ai nevoie. Ce iti trebuie sa fii fericita. Se intampla.

Daca mereu te face sa ai o parere proasta despre tine, fie si neintentionat, este cazul sa te desparti de iubit. Iti poti pierde stima de sine si cu greu o regasesti!

  • Daca te abuzeaza emotional sau fizic, pleaca!

Niciun fel de abuz nu trebuie iertat. Daca nu te respecta, daca te manipuleaza, daca te abuzeaza emotional sau fizic, este cazul sa pleci, fara pareri de rau. Meriti sa fii iubita cu adevarat!

Citeste si: Metode de a trece peste o despartire. Neconventionale, dar eficiente!

Foto: Guliver