faci sex constient

Daca alegi sa traiesti in prezent, vei combate strestul si vei trai constient in toate aspectele vietii tale. Inclusiv o sa faci sex constient, ceea ce te va aduce mai aproape de partenerul tau, dar mai ales de tine!

Specialistii Mind Body Green au stat de vorba cu Yael Shy, fondatoarea unei organizatii ce promoveaza meditatia si traiul constient.

Scopul ei este sa ii aduca pe tineri mai aproape de a trai viata mindful. Adica prezenti “aici si acum”, focusati pe ceea ce simt sau experimenteaza. Adica mereu constienti de tot ceea ce au si ce pot imbunatati. Adica in constient, nu in subconstient, asa cum multi dintre noi traim, intr-o lume a deadline-urilor si a stresului.

Yeal Shy a scris de curand o carte despre cum sa faci sex constient, iar Mind Body Green discuta avantajele de a te bucura de energia ta sexuala, de a obtine cele mai multe beneficii din conectarea cu iubitul tau si cu tine insati, de a primi iubirea de sine si stima de sine ca pe un lucru natural, firesc.

De multe ori, in mintea noastra ruleaza pe fundal multe ganduri, multe temeri, multe anxietati. Lucruri legate de familie, sarcini la locul de munca, regrete din trecut. Toate plutesc in mintea noastra si in acelasi timp ne consuma energie.

Inclusiv atunci cand faci sex iti fuge mintea la tot felul de lucruri “de facut”. Insa cand faci sex constient te bucuri de experienta, de partenerul tau, de conexiunea dintre voi, de senzatiile pe care le simti.

Din pacate, sexul este asociat cu multe emotii negative. Rusine, vinovatie, dezgust, ideea ca este ceva murdar. Atunci cand faci sex constient, eliberezi energia ta sexuala, o energie sacrala si devii intima cu iubitul tau, dar si cu tine insati. Cu nevoile corpului tau, cu tine insati.

Cand faci sex constient nu ne referim la partea legata de educatia sexuala (boli cu trasnmitere sexuala, protectie, pilule contraceptive), desi aceasta parte este importanta pentru tine.

Cand faci sex constient inseamna ca pornesti intr-o modalitate de a-ti explora corpul si gandurile, senzatiile si emotiile. Pe ale tale si pe ale lui. Iti oferi corpul cuiva si primesti corpul cuiva. Intelegi dorinta, intimitatea, conexiunea, schimbul de energie.

Sexul nu este un lucru complicat, dar sexul trait constient, prezent presupune curaj, rabdare si dorinta de a-ti accepta vulenrabilitatile. Sexul contient inseamna a te arata asa cum esti, a-ti da voie sa fii vazuta si fi dispusa il vezi pe celalalt.

Citeste si: Practica mindfulness te ajuta sa-ti gasesti sufletul pereche

Toto: Guliver