secretele femeilor puternice tanara

Unele femei au puterea sa faca lucrurile altfel decat noi. Si le invidiem si visam sa ajungem sa fim ca ele. Tu stii care sunt secretele femeilor puternice?

Viata e din ce in ce mai dura pentru toata lumea. Femeile fac fata tot mai multor provocari si isi impun ritmuri de munca drastice. Muncesc din greu, isi depasesc limitele pe mai multe planuri si, in ciuda eforturilor depuse, se simt extraordinar datorita experientelor pe care reusesc sa le traiasca. Se asaza tarziu in pat si dimineata isi incep ziua pline de energie si entuziasm. Femeile puternice stiu insa ca, pentru a supravietui in acest ritm nebun, au nevoie de un antidot pentru stres si oboseala. Am descoperit povestile a trei femei puternice pe oprah.com. Iata care sunt secretele femeilor puternice.

Secretele femeilor puternice – Invata de la aceste femei puternice!

Secretele femeilor puternice – Liv Arnesen si Ann Bancroft, exporatori

Liv Arnesen si Ann Bancroft au devenit primele femei care au trecut Antarctica pe jos, un efort echivalent cu a schia de la New York pana la Denver la temperaturi de minus 30 de grade. Fiecare dintre ele, tragand cate o sanie cu aproximativ 110 kilograme cu alimente. Pentru 94 de zile, au schiat mai mult de zece ore pe zi. In fiecare noapte, au petrecut cate patru ore ca sa topeasca zapada pentru a-si procura apa de baut.

Secretele femeilor puternice

„In perioadele dificile mai lungi imi spun: „Ia aceasta zi exact asa cum este ea, incearca sa ramai ancorata in prezent”, spune Liv Arnesen. “De obicei, o persoana, cand se loveste de un zid, intra in depresie. Eu schimb abordarea. Ma gandesc ca pot sa fac totul, intr-un mod diferit. Daca nu incerci, nu poti sa mergi mai departe”, mai spune ea.

Chiar daca, uneori, ai si zile mai proaste, nu renunta! Poti sa fii o femeie extraordinara!

“Trebuie sa ai un anumit tip de personalitate care sa se adapteze unor situatii noi, pe moment. Pentru ca uneori ai zile mai bune, alteori – mai proaste. Trebuie sa te bucuri si sa iti depasesti limitele”, spune si Ann Bancroft. “Ceea ce m-a facut pe mine sa merg mai departe au fost si cele trei milioane de copii de peste tot din lume care ne-au urmarit de pe internet, prin satelit. Asa ca, atunci cand eram obosita, ma gandeam la acei copii. Parca erau pe sania mea”, mai spune exploratoarea.

Secretele femeilor puternice – Sarah Susanka, arhitect, public speaker si autor a noua carti devenite best-seller

In 1998, prima ei carte despre utilizarea optima a spatiului de locuit, “O casa nu prea mare”, a devenit best-seller. In 2000, a publicat “Crearea casei nu prea mari” si, apoi, a inceput sa lucreze la o alta carte, “Solutii nu prea mari pentru casa ta”. Dupa succesul initial, Sarah Susanka a inceput sa primeasca in jur de 15 propuneri pe zi pentru interviuri si discursuri motivationale.

Secretele femeilor puternice

“Viata mea s-a intors cu susul in jos. M-am simtit ca si cand as fi fost prinsa intr-un uragan si am stiut ca cel mai important lucru pentru mine este sa raman echilibrata si calma”, spune Sarah Susanka. Acest lucru a insemnat, mai spune arhitecta, sa isi stabileasca prioritati. 30 de minute de meditatie pe zi si o sesiune de meditatie in grup duminica reprezinta, pentru ea, niste nevoi la care nu renunta niciodata. Daca vreo propunere de interviu nu poate sa fie organizata tinand cont de programul ei de meditatie, nu il accepta.

Dincolo de toate aceste secrete, poate ca cel mai bun sfat pentru a fi o astfel de femeie este sa faci ceea ce iti face cu adevarat placere.

Sa fii o femeie puternica inseamna sa fii si o femeie fericita! Iata 10 reguli ca sa-ti si iasa!

Foto: Guliver