De ce sunt femeile mai destepte decat barbatii. Iata explicatiile!

Desi nu se poate face cu exactitate o comparatie intre sexul unei persoane si nivelul de inteligenta, numeroase studii au aratat de ce sunt femeile mai destepte decat barbatii. De-a lungul timpului, foarte multi cercetatori au demonstrat ca femeile si barbatii sunt la un nivel egal de inteligenta (IQ), insa acest lucru nu este valabil si atunci cand vine vorba de inteligenta emotionala (EQ). 

TalentSmart.com a testat si analizat inteligenta emotionala a peste un milion de persoane si a demonstrat de ce sunt femeile mai destepte decat barbatii. Desi intre femei si barbati a fost o diferenta de doar cateva puncte, s-a ajuns la concluzia ca aceasta diferenta este una semnificativa, scrie huffingtonpost.com.

De ce sunt femeile mai destepte decat barbatii

1. Au o constiinta de sine mult mai mare

Constiinta de sine presupune modul in care reusesti sa-ti identifici emotiile in anumite momente ale vietii, dar si capacitatea de a-ti intelege tendintele comportamentale. Mai exact, modul in care reactionezi in anumite situatii mai tensionate si modul in care reactionezi fata de anumite persoane.

La acest capitol, barbatii au obtinut un scor egal cu femeile, dar este un subiect la care barbatii au o reputatie proasta. De ce? Pentru ca se presupune ca acestia nu sunt capabili sa isi identifice emotiile si sa anticipeze anumite evenimente.

2. Cum isi controleaza emotiile femeile si barbatii

O definitie pentru managementul sinelui? Este exact ceea ce faci in momentul in care iti identifici emotiile. Din moment ce acestea nu pot fi negate, este foarte important ce alegi sa faci cu ele si cum procedezi in anumite situatii.

O gandire sanatoasa presupune sa-ti infrunti emotiile si sa le folosesti intr-un mod productiv. Barbatii au obtinut un scor mai mare la acest capitol, ceea ce inseamna ca sunt capabili sa isi controleze emotiile in diferite situatii si sa le foloseasca in avantajul lor.

3. Inteleg mai bine sentimentele celor din jur

Constientizarea sociala inseamna cat de bine intelegi emotiile si experientele altor persoane. Acest lucru se traduce prin capacitatea de a acorda atentie limbajului corpului, dar si a altor semnale, din moment ce oamenii nu obisnuiesc sa spuna ce se intampla cu ei. Aceasta este o zona in care femeile au obtinut un scor mai mare decat barbatii. Se considera ca femeile au o capacitate destul de mare de a intelege alte persoane.

4. Au un punctaj mai mare in ceea ce priveste managementul relatiilor

Managementul emotiilor este punctul culminant al inteligentei emotionale. Nu poti spera sa ai rezultate mai bune atunci cand interactionezi cu alte persoane pana cand nu iti intelegi emotiile si nu stii cum sa le folosesti. Aceasta este o zona in care femeile au obtinut un scor mai bun.

Inteligenta emotionala (EQ) prezinta un avantaj semnificativ mai mare in cazul femeilor, in special la locul de munca. Dar, cu toate acestea, indiferent daca esti femeie sau barbat, nu este recomandat sa te bazezi pe un anumit nivel de inteligenta emotionala. Aceasta este o abilitate flexibila, iar, potrivit cercetatorilor, se poate imbunatati cu putin efort.

Citeste si: Femei care au ajuns presedinte: sunt peste 40!

Foto: Guliver