Lucruri pe care probabil ca nu le stii despre vise

Ne petrecem sase ani si jumatate din viata visand, scriu cei de la huffingtonpost.com. Uneori, visele au legatura cu realitatea, alteori ne poarta in scenarii care mai de care mai sofisticate, care ne fac sa tresarim cand luam contactul cu realitatea. Iata cateva lucruri pe care probabil ca nu le stii despre vise!

Visele sunt minunate, trebuie sa o recunoastem. Cateodata, poti sa visezi ca zbori, alteori ca ai superputeri sau ca reusesti sa il cuceresti pe cel mai ravnit burlac al Hollywoodului doar cu un zambet. Visele pot fi magice sau se pot transforma in cosmaruri, iar de cele mai multe ori pot sa iti apara imagini cu tenta sexuala cand plutesti in lumea lui Mos Ene.

Lucruri pe care probabil ca nu le stii despre vise: ce se intampla daca visezi o crima

Ai avut un vis ciudat legat de o crima? Daca un scenariu de film cu ucigasi sau crime planuite cu atentie te-a acompaniat cand ai inchis ochii, este posibil sa ai parte de o zi grea si sa te enervezi de la lucruri marunte. Visele despre crime, sustin somnologii, arata ca la nivel psihic esti incarcata cu foarte multa energie negativa si astfel vei avea tendinta sa devii agresiva cand vei face ochii mari. Solutia? Indiferent ce te supara, incearca sa respiri de doua ori inainte sa te enervezi si gandeste-te bine inainte de a exagera un conflict.

Orgasmul in timpul somnului, o experienta cu multiple cauze

Lucruri pe care probabil ca nu le stii despre vise? In urma mai multor studii, somnologii au ajuns la concluzia ca 37% dintre femei experimenteaza orgasme in timpul somnului. Fanteziile, dorintele si amintirile legate de sex, coroborate cu lipsa inhibitiilor din timpul somnului, sunt doar o parte din factorii care te ajuta sa atingi placerea sexuala cand dormi. De asemenea, visele cu tenta sexuala apar nu pentru ca duci lipsa de contacte sexuale, ci daca esti excitata fizic si psihologic inainte sa inchizi ochii. Spre deosebire de femei, un procent de 83% din barbati experimenteaza un orgasm in timpul somnului.

Unii oamenii viseaza in alb si negru

Stiai ca un procent de 11% din populatia mondiala viseaza in alb si negru si ca 7% poate chiar sa detecteze si sa simta diferite mirosuri in somn? Acest lucru poate fi valabil si cand vine vorba de gust, adica un procent de 6% din populatia lumii.

Citeste si: Ce inseamna visele sexuale pe care le ai: decripteaza-le semnificatia.

Foto: Guliver