Cum sa-ti dai seama ca meriti ceva mai bun

Esti minunata, desteapta, ai simtul umorului si esti realizata profesional. Ai nenumarate prietene care iti complimenteaza si alegerile vestimentare, si compasiunea pe care o arati celor din jur. Cu toate acestea, ai tendinta sa fii cel mai mare critic al tau, nu-i asa? Meriti ceva mai bun pentru tine, meriti sa te iubesti si sa iti dai seama cat de grozava esti. Mindbodygreen.com si-a propus sa te ajute.

Cum sa realizezi ca meriti ceva mai bun

Intr-o lume in care suntem bombardate cu imagini cu femei perfecte si astfel propriile noastre imperfectiuni ne sar mai tare in ochi, e greu sa ne mai vedem asa cum suntem. Se cere prea mult de la noi: sa fim femei perfecte, si in familie, si la serviciu, si cu prietenii. E usor sa te compari cu cei din jur si sa simti ca esti o impostoare. Dar nu esti!

Si vestea buna este ca nu e nevoie sa te compari cu nimeni! Daca profilurile noastre de pe retelele de socializare reprezinta un fel de “expozitii” atent curate, care sa proiecteze o imagine perfecta a noastra, atunci e usor sa iti dai seama ca nimeni nu e perfect. Dar tocmai din cauza acestor profiluri, printre alte cauze, exista  diferente mari intre cine suntem si felul in care ne vedem pe noi.

Nu reusesti sa te vezi pentru ca inca nu ai invatat cum sa te iubesti si sa te apreciezi corect. Tocmai din cauza tuturor comparatiilor si a nevoii de a primi validare din exteriorul tau. Pentru ca adevarul este ca numai tu iti poti oferi validare. Daca te uiti la standardele exterioare, e firesc sa simti ca succesul tau sau lookul tau nu corespunde cu ele. Daca incerci sa te mulezi pe niste sabloane stabilite de lumea exterioara, e foarte posibil sa ignori si sa ingropi cele mai mari dorinte ale tale. In nevoia de a corespunde, iti neglijezi adevaratele nevoi. Acelea ale sinelui tau real.

Cum sa treci peste frici, regrete, rusine si vinovatii pentru a te descoperi pe tine, asa cum esti? Raspunsul este simplu si nu chiar: trebuie sa lucrezi la asta in fiecare zi, doar tu cu tine.

In primul rand, sa descoperi care sunt acele tipare nocive pe care le repeti tot timpul. Iti ceri scuze prea des? Ai impresia ca deranjezi? Daca faci o greseala, cat de mica, te simti ca o impostoare?

Incearca sa te porti cu tine asa cum te-ai purta cu altii. Daca, de exemplu, o prietena ar face o mica greseala la serviciu, i-ai spune poate ca e o eroare fireasca si deloc grava. Atunci de ce, daca tu faci aceeasi greseala, te judeci atat de aspru? Incearca sa fii mai blanda cu tine si sa iti spui, atunci cand esuezi: “maine o sa fie mai bine”. Decat sa te invinovatesti, iarta-te.

Mindbodygreen.com iti propune sa iti creezi un spatiu sacru de meditatie. Si sa incerci acolo sa repeti o mantra: “Merit mai mult!” Daca repeti in fiecare zi acest lucru, timp de cateva minute, in liniste, vei fi mai concentrata, mai fericita si vei avea mai multa incredere in tine. O sa incepi sa-ti dai seama ca, intr-adevar, meriti ceva mai bun. De la tine.

Nu este autosugestie. Este un adevar pe care il spui si pe care eul tau interior il va recunoaste ca fiind adevarat. Si va vibra cu el.

Foto: iStock

Esti in cautarea fericirii? Vrei o viata mai buna? Incepe chiar de azi, cu 15 pasi simpli!