Simplu de pus in practica: 7 obiceiuri ale unei femei fericite.

Daca te intrebi care sunt cele mai importante obiceiuri ale unei femei fericite, nu te gandi la lucruri extravagante, pentru ca nu e asa! Cel mai simplu dintre ele este sa ceri ajutor atunci cand ai nevoie. In felul acesta, ai sansa sa te bucuri mai mult de viata!

Joana Amoêdo Leite, editor la Mindbodygreen.com, a constata ca stie cateva – sapte, mai precis – femei implinite, care au familie si prieteni apropiati si care ar putea fi modele de urmat pentru alte femei, mai putin norocoase. Asa ca le-a intrebat, pe fiecare dintre ele, care ar fi cele mai importante obiceiuri ale unei femei fericite. A adunat raspunsurile si a facut o scurta lista. A fost surprinsa sa afle ca fericirea lor venea din lucruri simple, care sunt usor de pus in practica! Iata ce a raspuns fiecare femeie:

7 obiceiuri ale unei femei fericite

1. Stie cum sa ceara ajutor

“Ceea ce a facut o mare diferenta in viata mea este faptul ca am stiut sa profit de ajutorul pe care l-am primit in cresterea copiilor. Am folosit aceasta sansa ca sa fiu o femeie mai multumita si ca sa imi fac timp si pentru lucrurile care imi fac placere”

2. Vede binele din ceilalti

“Cel mai important obicei mental pe care il am este sa vad intotdeauna partea buna a oamenilor si sa incerc sa scot ce pot mai bun din ei. Ma concentrez in mod sincer pe partea buna a fiecarui om”.

3. Traieste in prezent

“De-a lungul vietii, au fost perioade in care nu am avut job si a trebuit sa ma descurc singura crescand patru copii. Lectia pe care am invatat-o si pe care am pus-o in practica in fiecare zi este sa nu imi programez nimic din ce nu este obligatoriu si sa refuz sa imi fac griji pentru ceva ce inca nu s-a intamplat. Unul dintre cele mai importante obiceiuri ale unei femei fericite este sa traiasca in prezent”.

4. Nu dramatizeaza

“Sunt complet impotriva dramelor si prefer sa raman pragmatica. Imi planific lucrurile in ordinea importantei lor si a urgentei cu care trebuie rezolvate. Nu regret niciodata si nici nu ma uit in spate la deciziile dificile pe care le-am avut de luat. Regretul mi se pare complet inutil”.

5. Isi alege un partener, dar nu se teme sa fie singura

“Am facut intotdeauna lucruri care mi-au facut placere si nu m-am oprit niciodata din asta ca sa le fac altora pe plac. Am stiut mereu ca partenerul meu trebuie sa fie independent si sa ma accepte asa cum sunt! Sigur ca se mai fac concesii, dar nu exista restrictii. Daca nu e omul potrivit, prefer sa stau singura o perioada mai lunga. Stiu ca nu pare deloc romantic, dar cred ca un partener e ceva care se adauga vietii mele, nu trebuie sa ma blocheze”.

6. Isi planifica propriile bucurii

“Nu am avut niciodata o problema cu a face lucruri de una singura. Cum ar fi sa merg la film sau la cumparaturi. Asa ca incerc sa fac lucrurile care imi fac placere macar o ora pe zi. Pilonul principal al bucuriei mele este sa ma plimb putin in fiecare zi, dupa rasaritul soarelui. Asa ca ma trezesc devreme in fiecare zi, iar asta face parte, pentru mine, dintre cele mai importante obiceiuri ale unei femei fericite si sanatoase”.

7. E intelegatoare, iertatoare si isi face timp pentru ea

Meditatia m-a ajutat sa fiu calma si sa identific gandurile mele pozitive si pe cele mai putin pozitive. Intelegerea celoralti oameni este cheia catre echilibru. In plus, odata pe saptamana ies la o plimbare de doua ore doar eu, lasand copilul cu sotul meu. Ma plimb sau ma duc la coafor. Poate ca pare ceva superficial, dar imi da incredere in mine si ma face sa cred ca pot sa fac fata provocarilor de zi cu zi. Pana acum a functionat”.

Poti face, asadar, un rezumat al celor mai importante obiceiuri ale unei femei fericite? Sa spunem ca “ingaduinta” e cuvantul cheie. Da voie fericirii sa patrunda in viata ta de zi cu zi!

FOTO: Guliver

Citeste si: Regulile unei femei singure pentru a fi fericita.