Ore tarzii

Oamenii ar putea fi impartiti in doua tabere: cei care obisnuiesc sa stea noaptea pana la ore tarzii si cei care isi incep ziua la prima ora a diminetii, scrie pickthebrain.com. Persoanele care isi incep ziua devreme au mai multa energie, sunt mai eficiente si reusesc sa isi organizeze foarte bine programul, in timp ce persoanele care obisnuiesc sa stea pana la ore tarzii inca se straduiesc sa se trezeasca. 

Persoanele care pierd foarte multe nopti si-au format acest stil de viata si le va fi foarte greu sa revina la un program normal. Cu toate acestea, nimic nu este imposibil. Orele de noapte trebuie sa fie rezervate odihnei, asa ca, daca te confrunti cu aceasta problema, exista cateva trucuri care te vor ajuta sa iti schimbi obiceiurile si sa iti incepi ziua la prima ora a diminetii.

Ce trebuie sa faci ca sa nu mai stai noaptea pana la ore tarzii

1. Planuieste-ti ziua din timp

Dimineata este cea mai frumoasa perioada din zi, te bucuri de liniste, de primele raze ale soarelui si ai suficient timp sa iti organizezi programul. In timp ce iti savurezi cafeaua, te poti gandi la tot ceea ce trebuie sa faci in ziua respectiva. Este indicat sa iti planuiesti urmatoarea zi inainte de culcare si sa te gandesti la tot ceea ce ai de facut, in acest fel vei castiga ceva timp. De exemplu, daca te gandesti sa mergi la sala la prima ora a diminetii, iti poti pregati echipamentul inainte de culcare. Aceeasi regula se aplica si in cazul in care iti doresti sa te implici in alte activitati. Asigura-te ca ai totul pregatit de seara.

2. Orele de noapte trebuie sa fie destinate somnului

Somnul de noapte are numeroase beneficii asupra sanatatii si din acest motiv este important sa respecti orele de somn. In medie, o persoana trebuie sa doarma opt ore pe noapte, dar foarte multe persoane dorm sase ore sau mai putin. Acest obicei afecteaza sistemul nervos si intreaga sanatate a organismului. Asadar, daca obisnuiesti sa dormi mai putin de opt ore pe noapte, este cazul sa iti schimbi programul si sa incerci sa te culci mai devreme.

3. Rezolva-ti toate treburile ziua

Foarte multe persoane obisnuiesc sa lucreze noaptea, de la cele care lucreaza in publicitate pana la cele care lucreaza in jurnalism sau in alte domenii asemanatoare, iar motivul principal este acela ca noaptea reusesc sa se concentreze mai bine. Este adevarat ca noaptea pot avea rezultate mai bune, dar urmatoarea zi poate fi o adevarata povara pentru ele. Asadar, daca te regasesti in aceasta situatie, incearca sa rezolvi toate treburile ziua si rezerva-ti orele de noapte pentru somn.

4. Nu amana trezirea

Foarte multe persoane care obisnuiesc sa stea noaptea pana la ore tarzii se trezesc foarte greu dimineata si au obiceiul sa amane trezirea. Apasa pe butonul de “snooze” de foarte multe ori si ajung sa se trezeasca in ultimul moment. Daca te regasesti in aceasta situatie, incearca sa lasi telefonul la o distanta mai mare de pat. In acest fel vei fi nevoita sa te ridici din pat si sa opresti alarma.

5. Organizeaza-ti diminetile

Dimineata poti sa faci foarte multe lucruri, ceea ce inseamna ca poti sa iti organizezi din timp ziua. Gandeste-te de seara ce vrei sa faci si profita de linistea de care ai parte atunci cand te trezesti. In plus, daca iti incepi ziua la prima ora a diminetii, vei avea timp sa faci cat mai multe lucruri, iar seara nu vei mai fi nevoita sa stai pana la ore tarzii ca sa rezolvi anumite proiecte.

Iata si un articol despre cand este mai bine sa alergi, dimineata sau seara?

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver