lucruri care te fac fericita

Uneori faci lucruri care poate pe altii ii intriga sau ii deranjeaza, dar care pe tine te fac fericita. Ei bine, pentru aceste lucruri, nu trebuie sa-ti ceri scuze niciodata in viata!

De-a lungul vietii e inevitabil sa nu faci greseli. Dar unele decizii, pe care le iei, sunt considerate greseli doar in ochii celorlalti. Tu nu le percepi ca fiind asa.

Presiunea sociala este foarte puternica si cere oricui, in special femeilor, sa fie perfecte. Mame perfecte, iubite perfecte, angajate perfecte, gospodine perfecte. Dar nimeni nu e perfect. Invata sa iei decizii care iti fac tie bine si nu te gandi sa iti ceri scuze pentru lucrurile care te fac fericita!

Iata 5 lucruri pentru care nu trebuie sa iti ceri scuze niciodata:

1. Iei decizii care stii ca te vor face fericita, chiar daca altii nu sunt de acord

Ai observat, probabil, ca oamenii au tendinta sa-i critice pe altii pentru aproape orice decizie. Daca iti gasesti un nou iubit, cei din jur gasesc imediat 20 de motive pentru care nu ar trebui sa fii cu el. Vrei sa te muti intr-o alta tara sau macar intr-un oras nou si toata lumea iti va spune ca faci cea mai mare greseala a vietii tale. Adevarul este insa ca ceilalti ar vrea sa fie in locul tau. Sa aiba curajul si bunavointa ta si sa isi poata urma inima in ciuda tuturor dificultatilor. Nu trebuie sa le dai niciun raspuns. Traieste asa cum simti si vei fi fericita!

2. Iti pui nevoile si dorintele pe primul loc

Iti urmezi inima si faci ceea ce iti place? Adevarul este ca nimeni altcineva nu te poate face mai fericita decat o poti face tu insati. Asa ca nu ezita sa iti satisfaci nevoile si dorintele. Nimeni nu o va face mai bine decat tine pentru ca nimeni nu te cunoaste mai bine decat te cunosti tu insati. Nu uita ca esti singura responsabila pentru felul in care alegi sa iti traiesti viata. Si, pentru asta, nu trebuie sa oferi explicatii.

3. Te indragostesti de cineva cu care nu reusesti sa ai cea mai buna relatie

Nu pica in capcana regretului atunci cand te gandesti la relatiile tale din trecut. Exista aceasta tendinta: sa te uiti in urma si sa te invinovatesti pentru ce nu a mers sau sa iti doresti sa nu te fi indragostit niciodata de acel barbat. Dar ia gandeste-te: ai mai fi astazi la fel daca nu ai fi trecut prin acea experienta? Nu trebuie sa iti scuzi trecutul in fata nimanui. Tot ce ti s-a intamplat are un rol deosebit de important in evolutia ta ca om.

4. Vrei mai mult de la viata decat primesti in prezent

Daca inca sunt lucruri pe care nu le-ai primit in viata si pe care ti le doresti, e momentul sa faci ceva. Daca iti doresti mai mult nu inseamna ca esti nerecunoscatoare sau rasfatata, ci ambitioasa. Inseamna ca ai asteptari mai mari, idealuri mai inalte si ca vrei sa ti le indeplinesti cat mai curand. Poate ca altii vor vedea in tine o visatoare idealista care nu va gasi niciodata fericirea, dar nu conteaza ce cred ei. Nu trebuie sa-ti para rau ca vrei mai mult si nu trebuie sa explici nimanui de ce alegi sa iti urmezi visul.

5. Traiesti neconventional

Oamenii care nu se aliniaza ideilor dominante despre societate, politica sau arta sunt greu de suportat de catre societate. De aceea, multa lume se simte vinovata pentru felul in care alege sa traiasca. Nu-ti bate capul cu asa ceva si in niciun caz nu te simti vinovata daca nu esti cel mai mare admirator al unui poet clasic, dar citesti, in schimb, cu mare apreciere, un scriitor contemporan anonim. Daca cineva te critica pentru felul in care ai ales sa traiesti, cel mai probabil e invidios. Uneori, oamenii se simt atat de inconfortabil in propriile lor vieti, incat simt nevoia sa-i raneasca pe altii, in loc sa devina ei mai buni.

Acum ca stii pentru ce fel de “greseli” nu trebuie sa ceri scuze, afla si cum sa renunti la prejudecati ca sa poti fi fericita.

Foto: Guliver