Petreci timp cu parintii? Iata cum le poti influenta viata!

Exista studii care arata ca, daca petreci timp cu parintii, ii poti ajuta sa traiasca mai mult. Singuratatea este un factor important, care influenteaza speranta de viata a varstnicilor.

Cercetatorii de la Universitatea din California au descoperit recent cum putem sa prelungim vietile parintilor nostri si cum sa ii facem sa se simta mai bine. Reteta pare sa fie destul de simpla. Cu cat mai mult petreci timp cu parintii, cu atat mai mult vor trai ei.

Rezultatele studiului, publicate de Brightside.com, arata ca singuratatea joaca un rol extrem de important in accelerarea procesului de imbatranire si este asociata mortalitatii. Oamenii de stiinta au observat 1.600 de persoane cu o medie de varsta de 71 de ani, fara a lua in considerare sanatatea si statutul lor socio-economic. Numai singuratatea.

Ce se intampla daca petreci timp cu parintii

Pe parcursul a sase ani de cercetare, numai 14% dintre batranii pe care rudele i-au vizitat constant au murit. In comparatie, 23% dintre cei fara rude sau vizitatori au decedat.

Cu alte cuvinte, daca petreci timp cu parintii, ii poti ajuta sa straiasca mai mult! De ce? Pentru ca, cu cat imbatranesc, oamenii acorda o mai mare importanta relatiilor de familie. In acelasi timp, copiii simt o mai mica nevoie de a comunica cu persoanele in varsta.

In general, persoanele in varsta sunt tolerante cand observa ca prietenii si rudele dau inapoi si nu le mai viziteaza atat de des ca in tinerete. Parintii nostri sunt intotdeauna dispusi sa isi impartaseasca experientele si intelepciunea cu cei mai tineri decat ei.

E bine sa petreci timp cu parintii, cat mai mult, sa le ceri sfaturi sau doar sa ai parte de mangaierile si caldura lor. Tine cont de faptul ca nu vor fi intotdeauna langa tine si ofera-le acum atentia si grija ta! Doar cateva ore pe saptamana petrecute impreuna si un telefon pe zi le pot creste sansele sa aiba o viata mai lunga si mai fericita!

FOTO: Guliver

Citeste si: Lectii de la parinti pe care le poti aplica oricand in viata. Tine cont de ele!