sexul fara obligatii

Sexul fara obligatii este mai practicat si aduce mai multe satisfactii fata de sexul din relatiile de cuplu! Cel putin asa spun sondajele realizate de catre specialisti.

Oamenii implicati in relatii de cuplu fac sex mai putin si nu tocmai la fel de satisfacator precum aceia care practica sexul fara obligatii. Cel putin asta releva datele studiilor realizate de cercetatorii citati de She Knows.

Conform She Knows, s-a efectuat un studiu pe 500 de americani si 500 de europeni pentru a se analiza popularitatea sexului de o noapte sau a sexului fara obligatii. Rezultatul spune ca sexul fara obligatii este foarte des intalnit intre “prieteni cu beneficii” sau parteneri casual, de o seara.

Este sexul fara obligatii mai fierbinte? Descopera ce au spus specialistii!

Pana la 57% dintre respondenti au fost in cel putin o relatie “netraditionala”. Pana la 51% dintre americanii implicati in relatii de prietenie cu beneficii au declarat ca sunt satisfacuti sexual. Iar 30% “destul” de satisfactuti.

Comparativ, doar 43% dintre americanii implicati in cupluri au spus ca se declara satisfacuti cu viata lor sexuala.

Are sens, spun cercetatorii, ca sexul fara obligatii sa fie mai satisfacator. Intrucat, atunci cand ai o aventura de o noapte sau esti intr-o relatie de prietenie cu beneficii sau faci sex din cand in cand cu in amic, doar sexul este partea ce aduce implinire sau intimitate. In timp ce, atunci cand ai un partener stabil de cuplu, pe langa viata sexuala, exista si alte elemente ce sudeaza relatia si o fac mai intima.

In acelasi studiu, s-a descoperit ca, desi stereotipul se referea la europeni ca adepti ai sexului fara obligatii, americanii il practica in procent de 58% in timp ce europenii doar 34%.

Sexul fara obligatii poate fi si mai relaxat si fara asteptari sau pretentii, deci partenerii se pot declara adesea satisfacuti, in comparatie cu oamenii implicati in relatii de cuplu stabile.

Citeste si: Beneficiile sexului fara obligatii pentru dezvoltarea personala

Foto: Guliver