sfaturi pentru relatia de cuplu

Desi exista un numar de factori care influenteaza sanatatea unei relatii, nu exista nicio indoiala ca unul dintre aceste lucruri este o viata sexuala activa. Iata cateva sfaturi pentru relatia de cuplu, pentru gasirea intimitatii, pentru o viata sexuala mai buna.

Cand stresul vietii cotidiene intervine, pastrarea scanteii in viata sexuala si intima nu este un lucru usor pentru o multime de cupluri. Am cautat deci cele mai bune sfaturi pentru relatia de cuplu de la cateva frantuzoaice.

Un studiu amplu publicat in 2015 arata ca a face sex cel putin o data pe saptamana este important pentru fericirea majoritatii cuplurilor. Dar care este cheia pentru atingerea acestui numar magic? Ce sfaturi pentru relatia de cuplu putem urma? Mind Body Green a apelat la trei femei din lumea wellness-ului din Franta.

Evadarea

„Am fost casatorita timp de 15 ani si cred ca scanteia oricarei relatii se poate stinge usor atunci cand ne inecam in detaliile vietii cotidiene. Cand partenerii nu au timp sa se concentreze unul pe celalalt din cauza stresorilor veniti de pretutindeni – munca, copii, prieteni, familie – solutia este gasirea unei evadari. Sunt ferm convinsa ca relatia cu sotul meu este o prioritate fata de toate celelalte. Familia noastra depinde de fericirea noastra.” – Rebeca Plantier, fondator al ”Fit to Inspire” si autor al ”Lectii din Franta: Eating, Fitness, Family”, un ghid pentru obiceiurile sanatoase ale francezilor, inclusiv cu sfaturi pentru relatia de cuplu si retete.

Unul dintre cele mai simple sfaturi pentru relatia de cuplu: profita de zilele de concediu

Atunci cand simtiti ca relatia de cuplu are nevoie de reaprinderea scanteii, aplica unul dintre cele mai bune sfaturi pentru relatia de cuplu: plecati intr-o excursie! „Plecand intr-o excursie departe de grijirile cotidiene si de rutina vietilor voastre, o sa va amintiti de ce sunteti impreuna.” – Florence Marte, co-autor a ”Spune Bonjour doamnei: Parenting de la Paris la New York“.

Foloseste-te de cea mai atragatoare lenjerie intima!

“Excursiile de weekend pentru a scapa de oras si pentru a explora zone linistite ajuta la mentinerea romantismului si la pastrarea conexiunii cu iubitul tau. Peisajele frumoase, apropierea de natura, un vin bun, o mancare servita in tihna si timp pe indelete sa va bucurati unul de altul: toate sunt ingrediente ca relatia de cuplu sa functioneze. Atunci cand nu aveti timp, activitatile ce va apropie si va fac placere: cumparaturile sau gatitul la sfarsitul zilei, planificarea vacantelor – toate acestea pot creste intimitatea, fara ca sexualitatea sa fie implicata.

Si atunci cand vine vorba de sexualitate, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru relatia de cuplu este sa o condimentati cu o lenjerie intima senzuala, speciala, care il va face sa se simta ca un barbat norocos si apreciat.” – Elissa Goldenbers, Coach pe sanatate holistica.

Citeste si: Ce inseamna sa iubesti si sa fii iubita: relatia de cuplu care dureaza.

Foto: Guliver