Simti ca te izolezi? Retelele de socializare pot fi vinovate!

Daca simti ca te izolezi, mai bine ia o pauza de la Facebook si alte retele de socializare! Un studiu recent arata ca social media te poate face sa te simti extrem de singura.

Ai putea fi tentata sa crezi ca retelele de socializare iti permit sa te conectezi cu oamenii dragi 24 de ore din 24. Dar un studiu recent a demonstrat ca, de fapt, te pot face sa te simti mai singura, noteaza Independent.co.uk.

Studiul sugereaza ca, daca petreci mai mult de doua ore pe zi pe retelele de socializare sunt sanse de doua ori mai mari sa simti ca te izolezi. Studiul a fost realizat de Universitatea din Pittsburgh, care a interogat 1.787 de adulti cu varste cuprinse intre 19 si 32 de ani. S-a analizat folosirea a 11 dintre cele mai populare retele de socializare: Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine si LinkedIn.

De ce simti ca te izolezi cand stai pe Facebook

Cercetatorii au aflat ca persoanele care intra pe retelele de socializare de mai mult de 58 de ori pe saptamana se simt de trei ori mai singure decat cele care le folosesc de mai putin de noua ori.

De-a lungul timpului, a fost sugerata deseori ideea ca social media contribuie la teama de a rata evenimente si intamplari, dar acest studiu arata ca problema este mai mare decat atat. Din cauza Facebook-ului , poti ajunge sa simti ca te izolezi.

Totusi, inca este neclar daca retelele de socializare cauzeaza singuratatea sau daca oamenii singuri petrec mai mult timp pe aceste retele. Pentru ca exista si aceasta explicatie, ca tinerii singuri, care se simt izolati, tind sa se indrepte mai mult catre retelele de socializare. Dar se poate si ca folosirea acestor retele sa te faca sa te simti izolata de lumea reala.

Studiul spune ca, cu cat petreci mai mult timp pe retelele de socializare, cu atat ai mai putin timp pentru interactiuni reale cu alti oameni.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum sa iti faci prieteni noi la 30 de ani.